Snijeg sutra stiže i u nizine, evo kad i gdje točno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

SUTRA nas čeka oblačnije vrijeme, i dalje hladno, s nešto snijega i u nizinama.

Vrijeme nad našim krajevima pod utjecajem je visokog tlaka Sibirske anticiklone. Nad Tirenskim morem zadržava se ciklona pod čijim utjecajem je krajnji jug Jadrana i veći dio Balkanskog poluotoka. Frontalni sustav nad zapadnom Europom postupno se premješta preko Francuske prema Alpama i utjecat će na vrijeme kod nas u nedjelju, prognozira Bojan Lipovšćak za N1.

Snijeg pada u Alpama te na Balkanskom poluotoku.
Jutrošnje hladno jutro povezano je s vedrom noći, tako da je živa pala i do -10.6, koliko je izmjereno u Bednji, a živa se spustila ispod nule i na Jadranu na Krku, gdje je izmjereno -1.8 C. Snijega ima najviše u Gorskom Kotaru, 26 cm, na Zavižanu 25, a na Medvednici 12 cm.

U nedjelju je najavljeno pogoršanje uz prolaz fronte sa zapada te snijegom u unutrašnjosti i kišom na Jadranu. No oborine bi trebale biti slabe. Na Jadranu će ponovo zapuhati jaka bura. Zbog niskih temperatura izdano je žuto upozorenje Meteoalarma.

Što nas čeka sutra

Na kopnu nas u idućim danima očekuje hladno i oblačno vrijeme. Snijeg bi trebao početi padati navečer i u noći, i to prije svega u središnjoj Hrvatskoj. Moguć i ponegdje na sjevernom Jadranu, uz slabu kišu, prognozira Tomislava Hojsak za HRT.

Evo i njezine detaljnije prognoze za sutra po regijama.

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom suho, premda prevladavajuće oblačno, ujutro mjestimice s maglom. Sredinom dana bit će i sunčanih razdoblja. Jutro će biti osjetno hladnije od subotnjega, a danju temperatura oko 2°C.

Magle i sunčanih razdoblja bit će prijepodne i u središnjoj Hrvatskoj. Popodne će se naoblačiti, a navečer i u noći padat će slab snijeg te će nastati tanji snježni pokrivač. Jutro će i u nedjelju biti vrlo hladno, a dnevna temperatura oko 0°C.

Na zapadu će prevladavati oblačno, ujutro u gorju i vrlo hladno s maglom, a sunce bi prijepodne moglo provirivati na sjevernom Jadranu. U drugom dijelu dana na moru će pasti malo kiše, u gorju snijega, kojeg navečer može biti i u Istri te pod Velebitom, uz buru, koja će zapuhati i jačati. Dnevna temperatura u gorju ispod 0°C, a na moru od 5 do 10°C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz postupno naoblačenje popodne. Pritom malo kiše može pasti na vanjskim otocima i otvorenom moru. Umjereno jugo popodne će okretati na buru i jačati. Dnevna temperatura oko 10°C, u unutrašnjosti oko 7°C.

I na jugu Hrvatske prijepodne sunčana razdoblja, a zatim oblačnije, uz malo kiše na otocima i otvorenom moru. Umjeren sjeverozapadni vjetar popodne će okrenuti na jugo, a u noći na buru. Temperatura zraka između 6 i 11°C.”

Osjet hladnoće početkom novog tjedna u unutrašnjosti će pojačavati umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu često jaka bura s olujnim, u ponedjeljak često i orkanskim udarima.

Početkom tjedna promjenjivije i vjetrovitije
Idućih dana na kopnu razmjerno vjetrovito, osobito u ponedjeljak uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Prevladavat će oblačno, mjestimice uz povremeni slab snijeg. U utorak prestanak oborine, prema kraju dana i razvedravanje, a zatim će prevladavati sunčano uz hladno jutro.

Na Jadranu uglavnom suho i vjetrovito. Puhat će jaka bura, na udare i olujna, u ponedjeljak često i orkanska. Malo kiše i snijega još u ponedjeljak može pasti u Velebitskom kanalu. U utorak razvedravanje, a od srijede pretežno sunčano. Temperatura zraka primjerena zimi, a jak vjetar dodatno će pridonositi osjetu hladnoće.

Od srijede vjerojatno stabilno, čak i pretežno sunčano, ali će temperatura zraka i dalje biti niža od prosječne za ovaj dio siječnja, osobito tijekom noći i jutara sa slabijim vjetrom, prognozirala je Hojsak za HRT.

Izvor: INDEX.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika