Sočna štrudla od jabuka, višanja i sira

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


– 500 g kora za pitu

Nadjev 1
– 600 do 800 g višanja
– šećer
– 3 žlice grisa
– 3 žlice krušnih mrvica

Nadjev 2
– 500 g svježeg sira
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– 3 žlice šećera

Nadjev 3
– 1 kg naribanih jabuka
– 4 žlice šećera
– cimet

Preljev
– 1/2 l kiselog vrhnja
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– šećer u prahu

Pripremite sva 3 nadjeva. Pomiješajte naribane jabuke sa šećerom i cimetom. Višnje ocijedite i pomiješajte sa šećerom, krušnim mrvicama i grisom. Pomiješajte sir s jajima i šećerom i vanili šećerom.
Za 2 velike štrudle treba najmanje 8 kora. Svaki nadjev podijelite na pola. S polovicom nadjeva napunite po jednu koru, krajeve uvijete i namotate kako ne bi izlazio nadjev. Na isti način napravite 6 savijača – 2 s višnjama, 2 sa sirom i 2 s jabukama. Zatim na čistu koru stavite 2 pripremljene štrudle na dno i jednu na vrh (npr. sir i višnje na dno, a jabuke na vrh).
Zatim sve 3 štrudle uvijete čvrsto u praznu koru na isti način, prvo uvijete krajeve pa je čvrsto zamotate. Stavite u protvanj obložen papirom za pečenje. Za preljev pomiješajte vrhnje s jajima i vanili šećerom, te prelite štrudlu.
Pecite na 180 stupnjeva 60 minuta. Ohlađene pospite šećerom u prahu.

Izvor: Gospodarski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika