Spektakularna noć u Požegi: Tisuće odali počast Kići Slabincu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U subotu, drugog dana festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“, program je započeo prijepodne na Trgu sv. Terezije radionicama i igraonicama za najmlađe, Folklornom riznicom te dječjim pjevačkim natjecanjem „Zlatni mikrofon“. Pobjednice su po kategorijama su Mia Rezo u mlađoj i Lana Bobek u starijoj kategoriji.

Večer je donijela Retrospektivu Krunoslava Kiće Slabinca. Organizacijski odbor festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“ odlučio je ove godine odati počast ovom glazbenom velikanu s nemjerljivim doprinosom Požeškom festivalu i tamburaškoj glazbi.

U potpuno novim aranžmanima orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog te uz soliste Jacquesa Houdeka, Ivanu Kindl, Brunu Oberan Bošković, Igora Delača, Ivu Gamulina, Brunu Čolaka i kao iznenađenje Borisa Ćiru Gašparca, izveo je devetnaest bezvremenskih hitova iz širokog Kićinog opusa.

Idealno vrijeme za početak rujna i neponovljiv program ispunili su središnji požeški trg, a veliki pljesak i pokoja suza u oku pokazali su da Požega Kiću nosi u srcu. Gost Retrospektivne večeri bio je Kićin sin Pavao Slabinac preuzevši Zahvalnicu Organizacijskog odbora i zahvalivši se na ovom omažu njegovom ocu.

Tekst: Zlatne žice Slavonije
Foto: Požeški.hr

Zlatne žice Slavonije

Zlatne žice Slavonije
Zlatne žice Slavonije
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *