Sportska dvorana “Tomislav Pirc” dobiva nove sjedalice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Početkom listopada započeli su radovi na izmjeni sjedalica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, kada su djelatnici Požeškog športskog saveza krenuli s njihovim uklanjanjem radi montaže novih. Stare sjedalice su postavljene još davne 1979. godine, a sada će biti postavljeno tisuću novih. Tribina Jug je prva na kojoj su postavljene nove sjedalice, a nakon toga na redu su tribine na Zapadu i Istoku – prenosi Grad Požega.

Nove sjedalice bit će lakše za održavanje jer će biti direktno pričvršćene za beton, odnosno neće imati nosače kao stare. Prije postavljanja novih sjedalica, očišćene su i prebojane stepenice na svim tribinama te je okrečen zid velike dvorane
Ovo je samo nastavak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški športski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije. Rasvjeta u glavnoj dvorani je upravljiva rasvjeta koja omogućuje korisniku fleksibilno korištenje sukladno trenutnim potrebama. S obzirom da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti: za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja te međunarodna natjecanja. Rasvjeta pomoćnih dvorana i ostalih prostora također je energetski učinkovita rasvjeta sa LED izvorima svjetlosti. Tijekom ljetnih mjeseci odrađeni su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put.

Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada je tadašnji Stadion malih sportova u Grabriku dobio krov i prerastao u višenamjensku sportsku dvoranu, prenosi Požeški športski savez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *