Sportska dvorana Tomislav Pirc dobiva novu rasvjetu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: RVA

Foto: RVA


Sportska dvorana Tomislav Pirc središte je sportskih događanja u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Budući da je postojeća rasvjeta s rasvjetnim armaturama zastarjela i energetski neprihvatljiva, te da datira još od davne 1979. godine, pristupilo se izradi glavnog elektrotehničkog projekta – projekt rekonstrukcije rasvjete sportske zgrade – prenosi Grad Požega.
Projektom je predviđena rekonstrukcija rasvjete na sportskim borilištima unutar sportske dvorane i pratećim prostorima u kojima je instalirana energetski neprihvatljiva rasvjeta. Uz sportske dvorane, veliku dvoranu u prizemlju i malu dvoranu na katu, rasvjeta će se rekonstruirati i u ulaznom hall-u, hodniku, svlačionicama, spremištima sportske opreme i opreme za održavanje objekta, sanitarnim čvorovima, prostoru sportske medicine i prostoru za treniranje borilačkih vještina. Predviđa se instaliranje energetski učinkovite rasvjete sa LED izvorima svjetlosti i regulacijom rasvijetljenosti prema potrebama sportskih natjecanja. S obzirom da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirat će se na tri razine rasvijetljenosti : za rekreativne aktivnosti, regionalna natjecanja i međunarodna natjecanja.
Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave odabran je ekonomski najpovoljniji ponuditelj s kojim je sklopljen ugovor o nabavi, a riječ je o tvrtki LED Elektronika d.o.o. iz Ivanić-Grada. Instaliranjem nove rasvjete, smanjit će se statičko opterećenje krovne konstrukcije sportske dvorane. Vršna snaga na obračunskom mjernom mjestu, nakon rekonstrukcije i zamjene, smanjit će se za 58% kao i potrošnja električne energije, a također će doći do značajnog smanjenja emisije CO2. Ukupna vrijednosti projekta je 710.608,00 kuna s PDV-om, a rok za njegov završetak predviđen je do kraja siječnja 2023. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *