Sportske igre mladih: Mladi Požežani osvojili Coca-Cola Cup 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U protekla tri dana, Split je bio središte amaterskog malog nogometa Hrvatske u sklopu državne završnice Coca-Cola Cup 2022. Plazma Sportskih igara mladih. Igralište FESB-a u Splitu okupilo je u petak najbolje nogometašice i nogometaše 3 napeta finala: za dječake 2004. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi – prenose Sportske igre mladih.

Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu. Za sve sudionike zdušno su navijali Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita, Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma sportskih igara mladih, Stijepan Petrović, direktor prodaje Coca-Cola HBC Hrvatska, Vinko Kovačić, menadžer za javne poslove održivo poslovanje i komunikacije u Coca -Cola Adria i Darko Matošković iz Coca-Cola HBC Hrvatska koji su najboljima dodijelili zaslužene medalje i pehare.

Svi koji nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice na tribinama mogli su uživati u vrhunskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

U prvom finalu dana u godištu 2004. i mlađi za dječake ekipa Caffe bar Kod Tonija iz Kumrovca pobijedila je ekipu Agrifull iz Našica. Broncu je zasluženo osvojila ekipa Paški i družina iz Splita. Slijedeće su na teren istrčale djevojke koje su prikazale zavidno nogometno umijeće. Ekipa ŽNK iz Županje je ove godine slavila zlato, nakon što su u prošlogodišnjem finalu osvojile srebro.

Doprvakinje za 2022. su ekipa Blue Warriors iz Zagreba dok su Međimurske Lepe puce iz Čakovca ove godine brončane.

Treće finale u godištu 2006. za dječake donijelo je ogled između ekipe Zadruga iz Požege i Restoran Dioniz & Caffe bar A1 iz Vrbovca. Mladi Slavonci zasluženo su postali prvaci Hrvatske, a broncu je u jutarnjem ogledu osvojila ekipa MNK Družba Pere Kvržice iz Bjelovara.

Na tribinama su tu večer nalazili posebni gosti, mladi nogometaši iz Shakhtar Donjeck nogometne akademije, zajedno s njihovim voditeljima predvođeni Rudakov Valery Viktorovich, slavnim ukrajinskim igračem i trenerom, legendom ukrajinskog Shakhtara iz Donjecka. 95 mladih nogometaša iz Ukrajine boravi u Splitu od ožujka zahvaljujući Dariju Srni i Vladi Republike Hrvatske.

Mladi sudionici Plazma Sportskih igara mladih poklonili su im prigodne nogometne dresove, nakon čega je uslijedila i revijalna utakmica između selekcije sudionika Plazma Sportskih igara mladih i mladih nogometaša iz Ukrajine.

Rezultat je naravno bio najmanje važan, cijelu utakmicu obilježili su poruke mira izaslane u svijet.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od veljače do lipnja. Ove godine pokrenuta je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj bio edukacija o važnosti zaštite okoliša.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA i ambasadorom Igara.

Najbolji mladi amaterski sportaši se od 25. srpnja do 13. kolovoza bore se za titule državnih prvaka u svojim sportskim disciplinama. Djeca iz cijele Hrvatske imaju mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja na moru u potpunosti besplatno uz prijevoz vlakovima HŽ putničkog prijevoza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *