Srednjoškolcima u Pleternici i Požegi uz preventivna predavanja predstavljena i kampanja „Postani policajac/policajka“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U četvrtak 21. ožujka 2024. u Pleternici u izdvojenom razredu Ekonomske škole i u Požegi u Obrtničkoj školi, policijski službenik za prevenciju Policijske uprave požeško-slavonske Miro Miličević učenicima je predstavio kampanju „Postani policajac/policajka“.

Navedena kampanja se provodi s ciljem boljeg informiranja učenika o programima srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Učenicima je tom prigodom prezentiran rad policije, te su upoznati s uvjetima za upis kandidata u navedene programe srednjoškolskog obrazovanja koji provodi Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u Zagrebu.

Tijekom predstavljanja navedene kampanje učenicima u Pleternici je održano i preventivno predavanje „ALKOHOL I MLADI VOZAČI“, gdje su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola i neželjenim posljedicama koje može izazvati alkoholizirani sudionik u prometu. Također su upoznati sa zakonskim odredbama koje se odnose na alkohol i mlade vozače u prometu.

Učenicima Obrtničke škole u Požegi, uz navedenu kampanju, je održano i preventivno predavanje na temu vršnjačkog nasilja s naglaskom na opasnost od sve prisutnijeg „elektroničkog nasilja“. U okviru predavanja prezentirano im je što je to vršnjačko nasilje, koji su mu oblici, kako se zaštititi, ali i zašto ga ne činiti. Na kraju je zaključeno da svako nasilje vodi u samo još veće nasilje i da su nasilnici zapravo i sami često žrtve nasilja, bilo verbalnog, fizičkog ili nekog od oblika nasilja preko društvenih mreža.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)