[FOTO] Srušen je i posljednji predviđeni objekt u povijesnoj jezgri Grada Požege, kreće odvoz građevinske šute

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Odobrenih 18 milijuna eura prema riječima požeškog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića u većinskom dijelu bit će utrošeno na rješavanje estetske i prometne problematike središnjeg Trga svetog Trojstva.

–  Rekordnih 18 milijuna eura EU sredstava odobrenih Požegi i cijelom urbanom području, promijenit će vizuru i riješiti dugoročne probleme grada. Najveći dio sredstava bit će namijenjen revitalizaciji povijesne jezgre Grada Požege što podrazumijeva rekonstrukciju užeg obuhvata Trga svetog Trojstva, novu zgradu na mjestu sadašnje tržnice te izgradnju podzemne garaže čime će se riješiti dugoročni problem nedostatka parkirališnih mjesta. Uz pomoć odobrenih sredstava realizirat ćemo i projekt izgradnje Atletskog stadiona sa šest staza te projekt uređenja ljetne pozornice i ostatka tribine na mjestu starog atletskog stadiona u Požegi s čime se kreće nakon kultnog Urban festa – rekao je Glavić.

Osim onih u Požegi, sredstva su odobrena i za projekte na području Pleternice te općina Jakšić, Velike, Kaptola i Brestovca, koji pripadaju Urbanom području Grada Požege.

Najznačajniji projekt u 18 milijuna eura je projekt Revitalizacije povijesne jezgre grada Požege, ne samo trga već i užeg obuhvata. Njegova procijenjena vrijednost je oko 12 milijuna eura, a bespovratna sredstva iznosit će 85 posto. Projekt predviđa tri faze, a prva faza odnosi se na rekonstrukciju pristupnih ulica, Matice Hrvatske i Sokolove te izgradnju rotora. Da bi se moglo pristupiti rekonstrukciji potrebno je srušiti objekte u vlasništvu Grada koji se nalaze na križanju tih ulica. Izvođač radova je tvrtka Ceste Požega d.o.o.. Ukupna vrijednost radova je oko 43.000,00 eura + PDV, a rok za izvođenje je 45 dana.

Teškom mehanizacijom, izvođač radova danas je srušio i posljednji predviđeni objekt za rušenje u povijesnoj jezgri grada Požege. Sljedeće dane, predviđen je odvoz građevinske šute koja je ostala od objekata koji su do prije nekoliko dana bili dio Sokolove ulice. Fotografije bez građevina i današnje radove možete pogledati u fotogaleriji, kao i vizuale, kako će to sve izgledati kada radovi budu završeni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)