Stanovnici dviju požeških ulica složni: “Dajte nam ležeće policajce, voze ko’ na trkama”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U nekoliko navrata na redakcijski e-mail od stanovnika dviju Požeških ulica dobili smo apel za pomoć. Naime, stanovnici Ulice Hrvatskih branitelja i Zagrebačke ulice u Požegi, složni su da bi u njihove ulice trebalo postaviti “ležeći policajac”, odnosno uspornik.
Uspornik ili uspornik prometa naziv je za napravu ili prepreku koja se postavlja preko uličnog kolnika ili preko ceste da bi se na tom mjestu primoralo vozače usporiti vožnju. Ako vozač ne smanji brzinu, na automobilu ili drugom vozilu mogu nastati oštećenja gume ili, primjerice, deformacije naplatka.

S obzirom na to da su obje ulice zaista ravne i dugačke, vozači nerijetko dolaze u napast da pritisnu papučicu gasa pri čemu krše prometne propise ograničenja brzine u naselju, ali i ozbiljno ugrožavaju druge sudionike u prometu te pješake uz samu prometnicu.

“Voze ko’ na trkama, to vam nije normalno. Neka Grad Požega riješi ležeće policajce i neće sigurno više tako divljati kao sad” – govori nam ljutita sugovornica.

“U našoj ulici živi puno djece, a ljudi ne da voze, nego divljaju za volanom, pitanje je dana kad će netko stradati. Neka postave ili ležeće ili kamere kao u nekim drugim mjestima u županiji. Neka postave dok netko ne strada” – govori nam sugovornik.

Ostaje vidjeti hoće li nadležne službe reagirati i napraviti nešto po ovome pitanju, a na zadovoljstvo i primarno radi sigurnosti stanovnika ove dvije ulice u gradu Požegi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *