Stipendiju ove godine dobilo novih 10 studenata prvih godina studija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija Grada Lipika u ovoj akademskoj 2022./2023. godini, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana danas je potpisao studentske ugovore s novih 10 studenata prvih godina studija, dok tridesetak studenata viših i završnih godina nastavlja primati stipendije do završetka studija. Većina lipičkih studenata studira na sveučilištima u Zagreb i Osijeku, a ima i onih koji studiraju u Rijeci i Varaždinu – prenosi Compas.

Osigurano 230 tisuća kuna za stipendije
Ove je godine za program stipendija u proračunu osigurano 230 tisuća kuna s namjerom da se studenti nakon završetka studija vrate u Lipik kao visokoobrazovani mladi ljudi i zaposle u ustanovama i poduzećima našeg kraja ili pokrenu vlastiti privatni posao kao uspješni mladi poduzetnici.

Grad Lipik već 25. godinu stipendira studente sa svog područja, a s dodjelom stipendija započelo se 1997. godine, istaknula je Gordana Horvat, voditeljica odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti. Iz Gradske uprave ovim putem pozivaju studente da se obrate u vezi bilo kakvih upita u sljedećih godinu dana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *