STRAVIČNA NESREĆA / Sudarili se putnički i teretni vlak kod Novske: Tri su osobe poginule, 11 ih je ozlijeđeno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ne znamo je li još netko stradao. Utvrdit će se razlozi nesreće. Izražavamo sućut obiteljima poginulih, izražavamo žaljenje da se ovako nešto dogodilo. Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani državljani. Obitelji će dobiti te podatke od Crvenog križa u Novskoj, rekao je premijer Andrej Plenković iz Novske – prenosi 24 sata.

On je posjetio mjesto nesreće gdje su se u petak u 21:31 sat sudarili teretni i putnički vlak.

  • Nalazimo se u Novskoj, predjelu Rajić gdje je došlo do željezničke nesreće i gdje je vlak na relaciji Vinkovci – Novska naletio na teretni vlak koji je stajao. Tu je prema sadašnjim podacima smrtno stradalo 3 ljudi, 11 je ozlijeđeno. Oni su prevezeni u Pakrac, N. Gradišku i Slavonski brod. Ima i teže ozlijeđenih, ali prema informacijama liječnika u ovom trenu nije životno ugrožen – objasnio je premijer.
  • Budući da je riječ o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesreća se dogodila desetak minuta prije krajnje destinacije. Za sad nemamo drugih informacija – rekao je Plenković odgovarajući na pitanje radi li se i o migrantima.

Bilo je 13 putnika u putničkom vlaku, a jedna osoba u vlaku koji je stajao, i to strojovođa.

  • Postoje indicije o smrtno stradalim osobama, ali kad se pouzdano utvrdi o kome je riječ, objavit će se – dodao je.

Govoreći o teretnom vlaku koji je stajao istaknuo je da se najvjerojatnije radi o kvaru, ali da trenutno nemaju sve informacije trenutno.

  • Ja sad kao predsjednik Vlade i ministrima i gradonačelnicom došli smo vidjeti, službe su brzo reagirale. Zahvaljujem svima koji su pomogli. U ovom trenutku ne možemo o detaljima – rekao je Plenković i dodao da je moguće da će se pronaći još neka žrtva. Za sada ih je troje.

Foto: DNEVNIK.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *