Studenti hrvatskog jezika i književnosti iz Pečuha posjetili Požeško-slavonsku županiju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Profesori i studenti Katedre za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, prilikom svog studijskog putovanja posjetili su Požeško-slavonsku županiju i Županijsku palaču – prenosi PSŽ.

U Velikoj županijskoj vijećnici dobrodošlicu im je poželio zamjenik županice Ferdinand Troha koji ih je upoznao s bogatom poviješću Županije i Županijske palače koja upravo ove godine obilježava 813 godina od prvog pisanog spomena te 30. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti. Zamjenik Troha gostima je poželio ugodan boravak u Požeško-slavonskoj županiji te ih pozvao da ju ponovo posjete jer tijekom godine nudi brojne manifestacije i ima puno toga za ponuditi.

Voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu dr. sc. Stjepan Blažetin, zahvalio je na prijemu istaknuvši kako gotovo svaki semestar organiziraju studijsko putovanje u Hrvatsku te uvijek nastoje pogledati one krajeve koje do sada nisu posjetili.

„Ove godine odlučili smo se posjetiti ovaj požeški kraj. Uz Županijsku palaču, u prigodi Noći knjige posjetit ćemo i Gradsku knjižnicu Požega. Također, u sklopu ovog studijskog putovanja obići ćemo i vinski podrum Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Stari grad Kaptol, te Muzej bećarca u Pleternici.“ – rekao je Stjepan Blažetin, istaknuvši kako je prva akademska godina odsjeka za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Pečuhu bila 1949./1950. te kako se njihov studij izvodi gotovo isključivo na hrvatskom jeziku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *