Studentima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi dodijeljene sommelierske medalje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja

Studenti stručnog studija Enogastronomija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Nika Jukić i Zvonimir Paponja, pod mentorstvom doc. dr. sc. Josipa Mesića sudjelovali su na Europskom natjecanju mladih profesionalaca u kušanju francuskih vina u Parizu u sklopu Međunarodnog agronomskog sajma, a na poziv Corinne Samouille ispred francuskog Ministarstva poljoprivrede – prenosi portal SiB.hr.

Natjecanje sastojalo se od pripreme prezentacijskih materijala na temu  „Promjene u vinogradarstvu na dnevnoj osnovi“ koji se šalju prije samog natjecanja na vrednovanje. U Parizu provelo se kušanje francuskih vina koje se sastojalo od tri skupine testova.

U prvoj skupini studenti imali su zadaću prepoznati vino, kao i apelaciju, godinu berbe te cjenovni razred. U drugom setu zadataka vina se brončano ocjenjuju, a u trećoj, u koju je ušlo samo prvih troje plasiranih, zadaća je prepoznati vino i isto prezentirati na engleskom ili francuskom jeziku u trajanju od deset minuta.

Studentski tim ostvario je do sada najbolji rezultat, pa tako Paponja osvaja drugo mjesto i srebrno odličje, uz novčanu nagradu, dok mu kolegica Jukić osvaja 10. mjesto među 70 natjecatelja.

Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, a koji studente praktično podučava u nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina.

Navedeni uspjeh samo je jedan u nizu rezultata međunarodne suradnje i rada sa studentima na
smjerovima Turizam i Enogastronomija koji se studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u
Požegi pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji studente praktično podučava u
nastavnoj bazi Vinum Academicum kraj Kutjeva u vlastitom podrumu, vinogradu i prodavaonici vina,
ističe ističe prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *