Sutra Festival graševine i koncert Harisa Džinovića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Radionice – Dvorac Kutjevo, 03.06.2023. od 10 h do 15 h

Za sve ljubitelje graševine, u zaštićenom spomeniku graditeljske baštine – Dvorcu Kutjevu, održati će se tri radionice: Kako je nastalo Mačovo brdo – vertikala graševina velikog vinara Branka Mihalja uz vođenje sommeliera Marija Meštrovića; Slavonija vs. Hrvatsko Podunavlje  – znanstvena usporedba, sličnosti i različitosti graševina istočne hrvatske vinske regije – dr.sc. Josip Mesić; te 7 veličanstvenih  – retrospektiva dosadašnjih Festivala graševina, kušanje odabranih dosadašnjih laureata Festivala graševine uz vođenje sommeliera Darka Lugarića. Radionice su rezultat suradnje udruga Kutjevačkih vinara i Graševine Croatice.

Salon ocjenjenih vina – Retrospektiva dosadašnjih Festivala – Dvorac Kutjevo, 03.06.2023.  od 15 h do 17 h

Impozantna rezidencija – Dvorac Kutjevo, uz zvučnu kulisu (saksofon), otvara svoja vrata za sve ljubitelje vina. Tema ovogodišnjeg Salona je retrospektiva dosadašnjih Festivala graševine. U promenadnom kušanju biti će predstavljena velika zlata i šampioni ranijih godina, ali i premijerna izdanja novih graševina na tržištu.

Zabavni program na Trgu graševine, 03.06.2023. od 17 h

Grad Kutjevo i TZ grada Kutjeva organiziraju zabavni program na Trgu graševine. Subota, 03.06.2023. rezervirana je za utrku dječjih traktora, vinski maraton, vinsku alku i koncerte (TS Paori i Haris Džinović) uz štandove s ponudom Kutjevačkih vinara i OPG-ova sa područja grada.

Gala večera u vinariji Galić, 02. i 03.06.2023.

U petak 02. lipnja i subotu 03. lipnja održat će se gala večera u vinariji Galić. Slijed jela, koja pripremaju vrhunski chefovi, Nikola Raić i poznato TV lice Melkior Bašić, biti će sljubljena s vinima kutjevačkog vinogorja.

GROW DU MONDE, ocjenjivanje vina sorte graševina – Dvorac Kutjevo, 14.06.2023.

Ove godine ocjenjivanje u Kutjevu ugošćuje Grow du Monde, međunarodnu manifestaciju za afirmaciju graševine na inozemnom tržištu, a svake 4. godine zemlja domaćin je Hrvatska. Organizatori GO GROW U Hrvatskoj su HAPIH, Hrvatska gospodarska komora, Graševina Croatica i Vinart uz potporu svih pet slavonskih županija.

U ocjenjivanju GROW sudjeluje 20 međunarodnih ocjenjivača iz 10-ak zemalja, a ocjenjuje se 200-njak uzoraka graševine iz najmanje 8 zemalja.

Vina će biti nagrađena po kategorijama (mlade/svježe, zrele/odležane, jantarne, pjenušave, desertne graševine), a proglašenje pobjednika održat će se u sklopu konferencije o graševini GO GROW u Osijeku 16.06.2023.

Posjetite Festival graševine i uživajte u vrhunskim vinima, gastronomiji i srdačnom gostoprimstvu Zlatne Slavonije!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)