Sutra je vrhunac toplinskog vala: Požega u samom vrhu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prema najavama DHMZ-a sutra će biti vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj, a temperature će ići i do 40 stupnjeva. Bit će pretežno sunčano i vrlo vruće. U unutrašnjosti, tijekom popodneva, bit će postupno nestabilnije pa su u središnjim i istočnim predjelima prema večeri i osobito u noći mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 35 do 40°C. Prema prognozi DHMZ-a za iduća tri dana, do smirivanja dolazi u nedjelju, a u subotu ćemo se pržiti na visokim temperaturama – prenosi Večernji list.

Tako će se u Zagrebu, prema podacima DHMZ-a za iduća tri dana, mjeriti 36 Celzijevih stupnjeva, u Sisku 35, u Karlovcu 36, u Osijeku 32, u Kninu 35, u Vinkovcima 35, u Vukovaru 33, u Varaždinu i Koprivnici 33, u Zadru 34, u Požegi 36, u Slavonskom Brodu 39, u Splitu 34… Dio stranih meteoroloških servisa piše da bi te temperature mogle biti i za nekoliko stupnjeva više. Ne zaboravimo da je temperatura na vrućem asfaltu viša, pa će termometri na brojnim gradskim trgovima mjeriti još više stupnjeva.

Crveni alarm upaljen je za nekoliko regija u Hrvatskoj. “Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, stoji u upozorenju. Svejedno, sutra je vrhunac i dobro pripazite na sebe, starije osobe, djecu. Pijte puno tekućine, kronični bolesnici ne smiju zaboraviti uzeti lijekove i ne izlazite van ako nije hitno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika