Sutra koncert Dražena Zečića, prekosutra Najduži stol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Tradicionalni manifestacija Najduži stol i „Čuvajmo običaje zavičaja“ održat će se ovog vikenda od 24. do 26. svibnja u Velikoj. Smotra folklora započinje sutra u petak, 24. svibnja glazbenim programom uz pop tamburaše Paori i koncert Dražena Zečića. Centralno događanje manifestacije je svakako Najduži stol, a to sve posjetitelje očekuje u subotu, 25. svibnja od 19 sati. Uz Najduži stol održat će se i koncert Cecilije te nastavak zabave i druženja pod šatorom.
Ulaznica za Najduži stol je 5,00 EUR i moguće ju je kupiti na samom ulazu, a ona osigurava narukvicu i pribor za jelo, kako bi mogli kušati sve izložene delicije.


U nedjelju će se Velikom prošetati tradicionalna povorka svih sudionika Smotre folklora.
Program započinje svetom misom u 11,30 sati, gdje će se sudionici Smotre obući i predstaviti svoju nošnju. Povorka polazi od 16,30 sati s Trga hrvatskim braniteljima u centru Velike. Od 17,30 sati održat će se nastupi sudionika pod velikim šatorom.
U svečanom mimohodu i nastupu na 32. Međunarodnoj smotri folklora „Čuvajmo običaje zavičaja” sudjeluju HKUD „Matija Gubec” Tavankut, HKUD „Dubrave” Aladinići, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta, KUD „Klokotič” Rumunjska, RKUD „Rudar” Raša, KUD „Šijaci” Biškupci, KUD „Orljava” Pleternica, Češka beseda Kaptol, KUU „Miljevci”, KUD „Jasen“ Šaptinovci, KUD „Tomislav“ Sibinj, Dječji vrtić Velika, Veličke mažoretkinje i domaćini KUD „I.G.Kovačić” Velika.
Dugogodišnju tradiciju uređenja okućnice za vrijeme trajanja Smotre folklora ove su godine odlučili posebno potaknuti, tako da će oni najkreativniji i najvrjedniji za svoju okućnicu biti i nagrađeni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)