Svečano otvorena 8. Županijska smotra učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U požeškoj šetališnoj zoni županica Antonija Jozić otvorila je 8. Županijsku smotru učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije na kojoj se biraju dvije najkreativnije Učeničke zadruge i njihovi radovi, a oni najbolji imat će priliku sudjelovati i predstaviti se na Državnoj smotri – prenosi Požeško-slavonska županija.

Smotra je započela kratkim programom kojeg su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljima. Na smotri sudjeluje 13 zadruga i 26 učenika s mentorima, a organizator i domaćin ovogodišnje smotre je OŠ Antuna Kanižlića iz Požege.

Mlade zadrugare prigodnim riječima pozdravili su ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića Renata Marinić, voditelj domaćinske Učeničke zadruge “Pčelica” Neven Marković i predsjednica Županijskog povjerenstva učeničkih zadruga Sanja Grbeš koji su istaknuli kako se radom u zadrugama djecu potiče na kreativnost i poduzetništvo.

Na marljivom radu zadrugarima su čestitali i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić te županica Antonija Jozić koja je istaknula kako se nada da će u budućnosti biti još više učeničkih zadruga te da će se na taj način djeci prenositi one vrijednosti koje su bitne u životu, a to su prvenstveno rad, zatim kreativnost, te sve ono drugo što čovjeka izgrađuje i oplemenjuje.

“Čast mi je pozdraviti vas na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, u prigodi kada naše učeničke zadruge na ovim štandovima pokazuju svoju kreativnost, inovativnost i dašak poduzetništva, jer svi vi koji ste članovi zadruge mali ste poduzetnici koji će zasigurno u budućem životu imati i svoje tvrtke te pridonositi razvoju naše županije.“ – rekla je županica zahvalivši mentorima koji rade s djecom na aktivnostima u zadrugama jer se radi o dodatnom poslu koji je izvan uobičajenog rada i za koji je potrebno uložiti puno truda i vremena.

Županijskoj smotri učeničkih zadruga, uz gradonačelnika i županicu, prisustvovale su i pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović te pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *