Svečano otvorenje nove poslovno-proizvodne hale tvrtke Veličko d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svečanom otvorenju nove poslovno-proizvodne hale tvrtke Veličko d.o.o. su svojom nazočnosti uveličali županica Antonija Jozić, načelnik Robert Hofman, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, predsjednik upravnog zavoda za vještačenje , profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ante Vučić, ravnateljica zavoda Damira Benc i dr. – prenosi Velika info.

Tvrtka Veličko d.o.o. počinje poslovati 2020.godine. Danas tvrtka zapošljava 15 osoba s tendencijom stalnog rasta, od čega je 8 osoba sa invaliditetom. Osnovna djelatnost tvrtke je kuhanje i dostava obroka na području cijele Požeštine.

Osnivači tvrtke su dvije partnerske udruge sa sjedištem u Velikoj, a koje svojim zajedničkim djelovanjem promiču razvoj socijalnog poduzetništva na području Požeško-slavonske županije, a to su Udruga Veličanka i Udruga Ruka podrške.

Tvrtki Veličko d.o.o. u veljači 2021. godine odobren je status integrativne radionice od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Rad integrativne radionice doprinosi razvoju Velike i okolice jer je kuhinja veliki potrošač svih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od okolnih OPG-a, obrta i poduzeća. Tako razvoj tvrtke mijenja na bolje kvalitetu života mnogih stanovnika veličkog kraja – od osoba s invaliditetom do lokalnih OPG-a.

S vremenom, tvrtka planira postati veći otkupljivač i prerađivač voća i povrća, te ostalih sirovina od lokalnih OPG-ova u Požeško-slavonskoj županiji. Sve proizvedeno koristilo bi se za potrebe kuhinje, a sav višak bio bi plasiran za tržište. Svojim djelovanjem želimo postati ogledni model društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koordinator socijalno poduzetničkih aktivnosti u regiji.Poslovno-proizvodne hala tvrtke Veličko d.o.o. ima 560 kvadrata, a sastoji se od upravnog i proizvodnog dijela , ukupna vrijednost investicije bila je 702.601,81 euro.Direktorica Ana Blažević je danas predstavila sljedeću fazu razvoja, dogradnju postojeće hale novom halom od 350 kvadrata sa dva nova pogona , pogonom za preradu voća i povrća te pogonom za pekaru i proizvodnju tjestenine.U ovoj fazi plan je i postavljanje solarne elektrane na oba krova kako bi se postigle uštede na električnoj energiji.

Zavod je za novu fazu dodijelio 450.000,00 eura.
“Danas stojim ovdje pred Vama pomiješanih emocija, s jedne strane ponos, a s druge velika žalost što smo prije točno šest mjeseci izgubili našeg Stanka Raguža, bio je čovjek sa vizijom, a njegovu energiju kojom je postigao veliku društvenu korist za dobrobit zajednice ne smijemo zaboraviti” tim riječima se Ana prisjetila pokojnog Stanka Raguža, koji je idejni začetnik cijelog projekta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *