Svečano otvoreno novouređeno sportsko igralište Osnovne škole Julija Kempfa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Učenici Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi danas su posebno sretni, a razlog tome je dugo iščekivana obnova sportskog igrališta. Važnost ovog igrališta istaknula je ravnateljica škole, Kornelija Sabljak, a kako bi im igralište što bolje služilo dugi niz godina, otvoreno je natjecanjem u rukometu između svih osnovnih škola s područja Požege – prenosi Radio Vallis Aurea.

Zub vremena učinio je svoje, kao i tisuće utakmica, pogodaka, razbijenih koljena i promašenih udaraca na gol. Zato je školsko igralište vapilo za novim ruhom i temeljitom obnovom. Sada izgleda sjajno i očekuje nove pogotke, promašaje, smijeh i suze. – naglasili su na današnjem otvorenju.

„Nama je drago da smo došli i do ovog trenutka kada svjedočimo nečemu ovako lijepom. Radi se o kapitalnom ulaganju u Osnovnu školu Julija Kempfa, a rukometno i odbojkaško igralište je navedenim projektom obnovljeno. Riješena je oborinska odvodnja, postavljena je akrilna podloga kakva u gradu još ne postoji – na inicijativu vaše ravnateljice.”
“Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u realizaciju ovog projekta, mi ćemo nastojati svake godine podizati standarde, kako u školstvu, tako u svim aktivnostima koje su vezane uz djecu – naravno sukladno našim financijskim mogućnostima. Malo po malo, uspjet ćemo u podizanju kvalitete koju ste svi vi djeco zavrijedili imati u jednoj školi u Požegi.“ – rekla je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andeja Menđel.

Zajedno s pročelnicom Andrejom Menđel, igralište su otvorili dvoje učenika koji su najbolji sportaši generacije – Hana Pavić i Ivan Pisker.
„Naši učenici i učitelji, a isto tako i naš domar Ruda, poznatiji kao trener odbojke – shvaćaju važnost sporta i pridaju mu veliku pozornost. Naši kineziolozi Dario Pisker, Alen Ivanović i Toni Čokrlić, te učitelji razredne nastave, zajedno s učenicima ulažu zaista veliki trud da bi probudili ljubav prema sportu. Da bi se u što više različitih sportova okušali, što rezultira velikim brojem različitih natjecanja.”

“Možemo reći da smo škola u potpunosti posvećena sportu, jer mnogi od nas svoje slobodno vrijeme provode baveći se nekim oblikom sportskih aktivnosti. Naših učenika je ove godine preko 60 sudjelovalo na različitim državnim sportskim natjecanjima i vratili su se u našu Požegu s 8 državnih medalja. Upravo će nam ovo novo sportsko igralište dati uvjete za bolji rad i još bolje rezultate. Hvala našem osnivaču Gradu Požegi, čvrsto vjerujem da je ovo prva stepenica u obnovi sportskih terena u Osnovnoj školi Julija Kempfa“ – rekla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Radove sanacije uključivali su nabavu, dopremu i ugradnju betonskih rubnjaka i podne linijske rešetke s koritom, sifonom i mrežicom, akrilnu podlogu za sportske terene te montažu rukometnih alu golova. Riječ je o kvalitetnom rješenju za realizaciju sintetičkih podova koji moraju biti svestrani i dovoljno udobni za različite sportove, ali i otporni na habanje, vremenske uvjete i bez održavanja. Akrilni premazi posjeduju izvrsnu savitljivost, odnosno rastezljivost, izuzetno podnose mehanička opterećenja, te znatno poboljšavaju kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Vrijednost radova je 186.998,00 kuna.
Tekst i foto: RVA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *