Svjetski dan tablice množenja obilježen u OŠ Dobriša Cesarić

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Obilježili smo još jedan u nizu Svjetski dan tablice množenja (World Multiplication Day)! Prisjetimo se, ova aktivnost nastala je na inicijativu poljskog matematičara A. Grabowakog, a za cilj ima popularizirati matematiku. Kako se sam Dan ove godine obilježavao 17. studenog, naše aktivnosti trajale cijeli tjedan, od 13. do 17. studenog 2023.
Kroz kreativnost, učenje i natjecanje proveli smo mnoge zanimljive aktivnosti u kojima su bili zastupljeni učenici od 3. do 7. razreda. Učenici 3. i 4. razreda imali su do sada neviđeno iskustvo. Za njih je to bio novi i zabavan oblik učenja u kojem su ih njihove predavačice, učenice 7. razreda, naučile množiti na prste. Za učenike 5. do 8. razreda, pripremili smo različite edukativne igre u kojima su se svi podsjetili tablice množenja, ali i matematičkih svojstava koja omogućuju lakše računanje.
U našem projektu kroz cijeli tjedan razredima je vladala zabavna i natjecateljska atmosfera, a najuspješniji učenici u svim razredima dobili su i zanimljivu nagradu – značku koju su ponosno nosili na svojim majicama.
Predavačice, učenice 7. razreda bile su: Iva Marjanović, Korina Perić, Tena Križanović, Iva Grgić, Nera Vujasinović, Nia Barišić
Sudionici:
3.b i učiteljica Snježana Potočnjak
3.c i učiteljica Irena Ivetić
3.d i učitelj Marijan Grubešić
4.c i učiteljica Suzana Kotrla Glavaš
Učitelji mentori: Katarina Kotrla Vidić, Marija Glibo-Čuljak, Ivan Gavrić

Tekst i foto: Ravnateljica mr.sc. Lidija Pecko

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)