Tajnik Požeškog športskog saveza Mitrović uništava najuspješniji klub u županiji?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nekolicina klubova s područja grada Požege, pisalo nam je i izrazilo svoje nezadovoljstvo, kako prema raspodjeli novca (koju vrši tajnik Željko Mitrović) tako i prema samom tajniku, kao i cjelokupnom vodstvu Požeškog sportskog saveza.
Tvrde nam kako se tajnik ponaša kao da je savez njegovo vlasništvo (a s obzirom koliko je dugo na toj poziciji i ne čudi), a kažu nam da se i s novcem saveza ponaša kao da je njegov vlastiti i da ga raspoređuje po svojim željama i po svojoj volji a ne prema zaslugama.

Tako je tajnik Mitrović najuspješniji klub Ženski košarkaški klub Plamen Požega zbog malonogometnog Božićnog turnira jednostavno rečeno izbacio iz svih termina koji bi odgovarao košarkašicama Žkk Plamen i ostavio ih bez mogućnosti treniranja.
Valja pripomenuti, kako Žkk Plamen Požega igraju ABA ligu.

Isto tako, raspodjela novca je takva da primjerice za 2022. godinu rukometnom klubu Požega pripada 250 tisuća kuna, a Žkk Plamen svega 130 tisuća.

Smatra li i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić da je ovo u redu ili će nešto poduzeti vidjet ćemo, a neslužbeno doznajemo i da su već neka Ministarstva kao i Udruge za ravnopravnost spolova upoznate s ovim slučajem.

Do kada će Savez voditi jedni te isti ljudi i rušiti sport u Požegi na najniže grane?
Hoćemo li napokon dočekati i promjene u Požeškom športskom savezu?

Je li ovo rezultat samovolje vodstva saveza ili prvi dokaz nesposobnosti vodstva koje je preuzeto od Javne ustanove Sportski objekti Požega?
Gradonačelnik Glavić je furiozno i odlučno maknuo Antu Brkića s pozicije ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Požega, ali za njegovog mandata, ne sjećamo se da je dolazilo do ovakvih SRAMOTNIH poteza.

Priopćenje iz ŽKK Plamen Požega prenosimo u cijelosti:

“Nadam se da će netko reagirati na neprimjereni maćehinski odnos prema ženskom sportu u Pozegi. Igramo najviši rang natjecanja, imamo 4 mlade kategorije u sustavu natjecanja.. U13 U15, U17, U 19 i trenutno oko 80 dijece u školi košarke u Požegi, Pleternici, Oriovcu. Posloženih upravu, 4 trenera volontera. I unatoč svemu nemamo.podrsku Pozeskog sportskog saveza kako financijsku tako ni u korištenju termina u dvorani. Općenito zenski sport nije valoriziran od strane malo muškaraca koji vode sport bez ikakovih kriterija. Iz tog razloga povukli smo očajnički potez.
Telefonski izvrsni odbor donosi odluku:

  1. do utorka odgadamo odigravanjem utakmice u Banja Luci te time odgadamo i prijevoz.
  2. Izvrsni odbor će odlučiti dali dalje mastavlja sa natjecanjem
    Obrazlozenje:
    Zbog nemogućnosti treniranja i odnosa tajnika PSS prema našem klubu a u smislu zaštite igračica donijeli smo ovu nepopularnu odluku. Za sve daljnje odluke IO će izvijestiti javnost kao i sa ovom odlukom.
    Predsjednica : Ana Krpan”
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika