TEKIJA d.o.o. postaje “glavni i jedini igrač” Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Djelatnost javne vodoopskrbe obuhvaća zahvaćanje podzemnih i površinskih voda namijenjenih ljudskoj potrošnji, njihovo kondicioniranje te isporuku do krajnjeg korisnika ili do drugog isporučitelja vodne usluge, ako se ti poslovi obavljaju putem građevina za javnu vodoopskrbu te upravljanje tim građevinama.

Djelatnost javne vodoopskrbe Tekija d.o.o. do sada je obavljala na području Požeštine koju čine gradovi Požega, Pleternica i Kutjevo te Općine Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac i Čaglin.
Uredbom o uslužnim područjima (NN 147/2021) koja je u “Narodnim novinama” objavljena 31. prosinca 2021. godine, tvrtka Vode Lipik trebaju prestati poslovati kao samostalna tvrtka i pripojit će se Tekiji d.o.o.
Tako će Tekija d.o.o. preuzeti vodoopskrbni sustav Pakrac-Lipik te vodocrpilište Gornja Šumetlica koje isporuči oko 400 000 kubičnih metara vode potrošačima.
Navodi se da se ovom “Uredbom” takva velika preuzimanja i spajanja uskoro očekuju za sve koji se u Hrvatskoj bave djelatnošću vodoopskrbe.

Ovim činom pripajanja Lipičke tvrtke Vode Lipik Požeškoj gradskoj tvrtki Tekija d.o.o. gradska požeška tvrtka Tekija d.o.o. postaje glavni i jedini igrač u djelatnosti vodoopskrbe na području Požeško-slavonske županije.

To prevedeno znači da će Tekija d.o.o. dobiti monopol u djelatnosti vodoopskrbe naše županije.

Za direktora Antu Bekića i njegovog šefa Nadzornog odbora Antu Kolića zasigurno ovo predstavlja svojevrsni “Jackpot”, jer ono što se kaže, niti krivi, niti dužni dobiše na raspolaganje i upravljanje ovako vrijednu imovinu za koju su svoja sredstva godinama izdvajali stanovnici gradova Pakrac i Lipik, kao i njihova naselja.

Znači li ovo za nas žitelje Požeško-slavonske županije pojeftinjenje vodoopskrbne usluge ili će doći do povećanja cijena usluge vodoopskrbe od strane tvrtke Tekija d.o.o. ostaje nam za vidjeti.

Jesu li se opisanom akvizicijom znatnog povećanja temeljnog kapitala tvrtke Tekija d.o.o. stekli uvjeti za podizanje naknada predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Tekija d.o.o. s obzirom na to da sada imaju “veću odgovornost” za vođenje tvrtke, također ostaje za vidjeti.

Mjesečna naknada predsjednika Nadzornog odbora od 2000kn neto i potpredsjednika i članova Nadzornog odbora u iznosu od 1500kn neto bez obzira na broj sjednica koje su održali kažu zakonski je legitimna, a koliko je to moralno pravo je pitanje za predsjednika i članove Nadzornog odbora, a poglavito za onoga tko im je to omogućio.

No, tko nam je kriv što nismo bliski s nekim moćnim požeškim političarem ili se barem rodili pod “sretnom zvijezdom”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika