Teška nesreća bivšeg HDZ-ovog župana: pao s konja, a onda se konj srušio na njega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: Požega.eu

Foto: Požega.eu


Umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske i donedavni HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević, nezgodno je stradao jučer u Zagrađu, mjestu dvadesetak kilometara jugoistočno od Požege. Tomašević je sudjelovao u takozvanom pokladnom jahanju, ali po zlu je krenulo kada se konj u jednom trenutku propeo, zbacio ga iz sedla, koji se pao na drljaču, a konj se potom srušio na njega – prenosi Telegram.

Telegramu je, iz kruga osoba bliskih Općoj županijskoj bolnici u Požegi, rečeno kako je Tomašević u svemu imao puno sreće. ”S obzirom na okolnosti, dobro je prošao”, kaže Telegramov izvor. ”Napukla su mu tri kralješka, ali bez neuroloških oštećenja, tako da bi u konačnici sve trebalo dobro završiti”.

U Općoj županijskoj bolnici u Požegi nisu bili raspoloženi odgovoriti na Telegramov upit u kakvom je stanju bivši župan, ali su potvrdili da je zadržan na liječenju na odjelu traumatologije.

Tradicionalno jahanje

Tomašević je i ranije, dok je bio župan, sudjelovao u pokladnom jahanju, pa je tako – zabilježio je portal Slavonski.hr – početkom ožujka 2019. jašući na konju bijelcu, uzdignuta šešira pozdravio mještane sela Bučje, kroz kojeg su prolazili jahači:

”Dobro došli u graničarski kraj, u župu Bučju. Ovo je osmo pokladno jahanje župe Bučje, ali od danas je ono i međunarodno jer ovdje su s nama 20-ak prijatelj iz Tomislavgrada. Pozdravljam drage prijatelje iz cijele Slavonije i one iz Zagreba te iz drugih krajeva. Neka i nakon ovog dana možemo kazati – bit ćemo bar još 108 godina zajedno ovdje, ovu tradiciju pronositi i čuvati. Nije Slavonija ni siromašna ni jadna, Slavonija široke duše, bogata kulturom, tradicijom i ljepotom, potvrđuje to i ovaj dan”, rekao je župan Tomašević. No, pronoseći i čuvajući tradiciju, bivši župan jučer je stradao.

Foto: Požega.eu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *