Tihana Pulić, Ivona Majetić i Antonia Krolo su žene ribiči koje brane boje Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tihana Pulić, Ivona Majetić i Antonia Krolo su žene koje čine ekipu Športskog ribolovnog društva Zelena laguna iz Rajsavca, a 17. i 18. rujna će braniti boje Požeško-slavonske županije na jezeru Jošava pokraj Đakova gdje se održava završnica Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, kojega organizira Hrvatski športsko-ribolovni savez.
Ženski ribolov u ovom kraju je prava rijetkost, a ovaj uspjeh iznenadio je i najveće optimiste.

Iako je ekipa osnovana proteklog proljeća kao pobjednice kupa Požeško-slavonske županije plasirale su se na poluzavršnicu gdje su među ekipama svoje i iz Osječko-baranjske županije osvojile četvrto mjesto, a tom prilikom Antonia je bila drugoplasirana, Tihana treća i Ivona četvrta. Kapetan ekipe je Daniel Pulić, koji ih priprema za navedene jesenske nastupe, a potporu njihovom napretku daje uprave Zelene lagune na čelu s Danijelom Miškulinom.

-Zadovoljni smo rezultatima u kratkom roku, a na završnici kupa će biti dvadesetak ekipa iz cijele zemlje – kaže nam Požežanka Tihana, koja je sudjelovala i u seniorskoj ekipi Zelene lagune u Županijskoj ligi zajedno sa suprugom Danielom i Rajsavčaninom Mirkom Talanom, gdje su prošle godine osvojili treće mjesto, te su trenutno prvi na ljestvici lige.

Odlazak na Kup Hrvatske iziskuje velike troškove što je za rajsavačku udrugu veliki zalogaj. To se odnosi na putovanja, smještaj, potrebnu opremu, prehranu i druge potrebe ekipe. Stoga očekuju potporu lokalne zajednice i sponzora.

-Nastup na županijskom kupu financirali su same natjecateljice i Zelena laguna, zatim na poluzavršnici Športsko-ribolovni savez Požeško-slavonske županije, a završnica nije u potpunosti financijski riješena iako je županijski savez najavio potporu – kazao nam je Daniel Pulić, koji je pokretač stvaranja ove ekipe.

Imajući u vidu da će oni na natjecanju državne razine predstavljati Požeško-slavonsku županiju opravdana su njihova nastojanja da se obrate za financijsku pomoć kako bi taj nastup bio što uspješniji i financijski podnošljiv.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *