Tko i kako (ne) brine o gradskoj imovini?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Što označava riječ Vandalizam?
Vandalizam označava namjerni čin koji uzrokuje oštećenje i/ili uništavanje javne ili privatne imovine.

Kao i neki drugi gradovi u Republici Hrvatskoj, niti grad Požega nije pošteđen vandalizma. Tako je već u nekoliko navrata portal Požeški.hr pisao o sramotnim djelima vandala u Požegi. Cvjetnjaci, klupe, rasvjetni stupovi, pročelja objekata, fasade, prometni znakovi.. Podug je popis za što sve ne iskazuju interes vandali u svome naumu. Nesporno je da je vandala bilo u prošlosti, ima ih danas i nažalost biti će ih u budućnosti. No, netko ipak mora sanirati to što vandali ostave iza svog pohoda.
Čitatelj portala Požeški.hr poslao nam je fotografije novog „barbarskog čina uništavanja društvene/gradske imovine koja služi općem dobru svih građanki i građana Požege. Ovaj put na meti vandala bile su autobusne čekaonice na “zaobilaznici” (kućice su postavljene uz prometnicu kojom se prometuje od ulice Zrinske (kružni tok) prema trgovačkom centru Supernova.

Naime našeg čitatelja razljutila je činjenica da su čekaonice u ovakvom stanju više od dva mjeseca, ali nitko od odgovornih u Gradu to nije uočio, a kamoli reagirao i nešto po pitanju sanacije ovih čekaonica poduzeo. Gradsko poglavarstvo u sistematizaciji poslova i zadaća Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje ima nekoliko zaposlenih komunalnih redara. Koje su njihove zadaće i je li njihov radijus kretanja 200-300 metara od zgrade gradskog poglavarstva (samo tržnica i ugostiteljski objekti u Požegi) zaista se trebamo zapitati.
Grad Požega ima tri službena motorna vozila koja su sigurno na dispoziciji i komunalnim redarima. Nikako ne želimo favorizirati bivšeg gradonačelnika Grada Požege gospodina Zdravka Ronka, ali istine radi i temeljem provjerene informacije za njegova mandata su komunalni redari itekako obilazili grad, uočavali i u okviru svojih ovlasti rješavali ovakve probleme o kojim danas pišemo. I ne samo to, komunalni redari su za njegova mandata morali na dnevnoj bazi podnositi izvješće koji dio grada su toga dana obišli i što su uočili.
Danas su nažalost posao komunalnih redara preuzeli naši građani i naši lokalni portali.
I za kraj, nakon ovog članka logično se nameće pitanje gdje su, što rade i za koji posao su plaćeni komunalni redari Slavonske Atene?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)