“Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na lokalnom 034 portalu, osvanuo je danas članak pod nazivom: “Je li županica Antonija Jozić postala invalid?”. U istoimenom članku mogu se vidjeti i fotografije kako je službeni automobil Škoda Superb u vlasništvu Požeško-slavonske županije kojeg koristi županica Antonija Jozić u prekršaju budući da je automobil parkiran nepropisno, na parkirano mjesto propisano za osobe s invaliditetom. Stvar je neupitna je li vozač osobnog automobila Škode Superb u vlasništvu Požeško-slavonske županije počinio prekršaj i hoće li za isto snositi kaznu od policije u iznosu od 700 HRK.

Ubrzo nakon objave članka, oglasila se i županica Jozić koja je potvrdila špekulacije je li ona bila vozač putem svog Facebook profila gdje je priopćila sljedeće: “Pogriješila sam jer sam očigledno parkirala na mjestu na kojem nisam trebala. Žao mi je, ispričavam se, pogriješila sam.”
S obzirom na to da živimo u predivnoj zemlji gdje lokalni moćnici, čelnici a u konačnici i ministri rade brojne prekršaje (znatno veće) ali i kaznena djela gdje te iste osobe ne pokazuju niti dašak kajanja ili grižnje savjesti za učinjeno, Požeško-slavonska županica pokazala da je ponovno svoju ljudsku stranu i po drugi puta se ispričala javnosti, iako za prvu situaciju nije bila direktno odgovorna. Prva situacija dogodila krajem siječnja 2022. godine kada su studenti iz Pakraca ostali zakinuti za subvencije za besplatni prijevoz vlakom do Zagreba i Osijeka, odnosno u navedene gradove u kojima studiraju a na teret PSŽ.
Županica Jozić tada je objavila sljedeće: “Prije par dana obaviještena sam da studenti s područja Pakraca imaju problem u ostvarivanju prava na besplatni prijevoz vlakom do Zagreba i Osijeka, a kojeg županija financira.
Administracija je u sve uplela prste, neću prebaciti krivicu ni na Hrvatske željeznice niti u cijelosti preuzeti na županijsku upravu, no ovom se prilikom želim ispričati roditeljima i studentima.”
Ispričala se, sjećate li se možda je li se nekad ili ikad neki drugi političar ili lokalni čelnik ispričao?

Svjedoci smo brojnih prekršaja i kaznenih djela, između ostaloga i do sad neviđene prevare u INI “teške” milijardu kuna i što se dogodilo?
Apsolutno ništa, nekoliko smijenjenih rukovoditelja i lagani pad u zaborav. O tome više nitko niti ne priča, niti piše, a još manje govori. No puna usta žitelja Požeško-slavonske županije su Antonijom Jozić jer je zamislite, parkirala nepropisno zbog čega će u konačnici platiti kaznu i završiti tu priču. Da je bilo tko drugi u pitanju, nitko ne bi obraćao pažnju, no budući da je čelnica naše županije, to je spektakl za priče i komentiranja naših žitelja koji su dupkom punili crkve posljednjih dana kako bi se ispovjedili i pričestili povodom kršćanskog blagdana Božića, a sad ispiru usta s onime što većina njih i sami rade, jako kršćanski, jako ljudski.

Jedan mali krivi potez svi vide i osuđuju, a milijune kuna koja županica Jozić dovlači svojim lobiranjem iz Zagreba kao što je radio nekad jedino bivši župan i gradonačelnik Grada Požege te saborski zastupnik Zdravko Ronko, nitko ne vidi ili ne želi vidjeti?
Uz gospodina Ronka, županica Jozić shvaća značenje riječi politika, a to je jedno veliko i iscrpno lobiranje za svoje građanke i građane ili u ovom slučaju žitelje županije, a ne naslikavanje po raznim događanjima unutar grada ili županije.
Njezini prethodnici na poziciji župana su i suviše zaduženu i jadnu županiju puštali da tone još više u ponor iz kojega se aktualna županica trudi sanirati ono što se sanirati može, jer rekli bi ljudi u narodu: “Ne može se od dreka napraviti pita”.
Isto tako, Požeško-slavonska županija subvencionira brojne Udruge civilnih invalida, kao i Udruge invalida proisteklih iz Domovinskom ratu i na brojnim njihovim događanjima se pojavljuje i sama županica i daje im podršku.
“Poštovane čitateljice i čitatelji, portalu Požeški.hr ovim člankom nije namjera biti “odvjetnik ” aktualne” županice Jozić, ali ćemo članak svakako završiti citatom iz Biblije: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen”.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *