Tko je opet zakazao?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako smo portal koji učestalo piše o stvarnim problemima u Požeško-slavonskoj županiji, a koji se jedino nakon naših pisanja i rješavaju, nastavljamo u istom tonu.

Što je nogostup?
Članak 2 stavak 20 Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 42/20) definira: »nogostup« je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Nogostup ili laički rečeno pješačka staza služi kako i sama riječ kaže nesmetanom i sigurnom kretanju pješaka, no što kada to netko uskrati svojom voljom i tako ugrožava život pješaka?

Tako je na jednom Požeškom gradilištu, izvođač radova jedna Požeška tvrtka propisno označila gradilište u skladu sa Zakonom o gradnji, postavili su i oznaku “obilazak” za pješake, ali su zaboravili na sigurnost pješaka.
Jedini način da bi pješaci prošli pored gradilišta je kretanje prometnicom (cestom) Zrinska i tako doveli sebe i ostale sudionike prometa u opasnost.
Treba li netko stradati da bi se odgovorni probudili?


Još jednom postavljamo pitanje što rade odgovorne i dobro plaćene službe Grada Požege?

Podržavamo svaki vid radova, gradnje, adaptacija, drago nam je da Požega raste i da se uređuje, ali ne po cijenu ugrožavanja ljudskih života.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika