“Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju padne”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sve više građana zanima zašto izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege do sada nisu održani.
Prema našim saznanjima, izbori su trebali biti održani još 19. travnja 2020. godine. Tako za jedan od ključnih razloga neodržavanja izbora odgovorni navode pandemiju izazvanu korona virusom, a znamo da je političarima sigurnost i zdravlje građana uvijek u “prvom planu”.
Podsjetimo da su u međuvremenu provedeni lokalni izbori (svibanj 2021.), tako da ona teorija o sigurnosti i brizi za zdravlje građana baš i ne “drži vodu”.

No bilo kako bilo, odluka je donijeta da će se izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege održati 8. svibnja 2022. godine, dakle sa zakašnjenjem od samo dvije godine. Primjerice Grad Pleternica je iskoristio prošlogodišnje lokalne izbore pa su građani Pleternice izlazeći na izbore za lokalne čelnike istovremeno odradili i izbore za članove Vijeća mjesnih odbora.
U Požegi se tomu nikako nisu mogli dosjetiti pa su održani samo izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Požege.

No, s pravom se pitamo koji je zapravo razlog neodržavanja izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege?
Možda za to ovo pitanje možemo ponuditi dva odgovora iza kojih stoji jedna osoba.
Kako neslužbeno doznajemo zadaća organizacije spomenutih izbora dodijeljena je zamjeniku gradonačelnika dr.sc. Borislavu Miličeviću.
Kako smo pisali u nekim od naših članaka možda je razlog neodržavanja velika angažiranost i zauzetost gospodina Miličevića, koji volonterski obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika za skromnih 7492,68 kuna i profesionalnu funkciju aktualnog dekana Veleučilišta u Požegi za plaću od 14.048,48 kuna.

Možda razlog neodržavanja izbora leži u činjenici da je dr.sc. Miličević odviše zauzet poslovima i obvezama predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege ili možda funkcijom predsjednika Crvenog križa Požege. Aktivan je gospodin Boro i kod “rodijaka” kao član Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega, a vjerovali ili ne stigne održati i pokoje predavanje kao predavač Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i to za naknadu od 4472,05 kuna.
Uz sve nabrojano, nije ni čudo da spomenuti izbori “malo kasne”.

Ne vjerujemo u teorije zavjere u Gradu Požegi, no možda odgovor na pitanje zašto izbori nisu održani krije neki drugi razlog.
Kako gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić sve više “hvata uzde u svoje ruke”, pa se u budućim planovima sve manje spominje dr.sc. Miličević, možda se ne radi o prezauzetosti gospodina Miličevića svim nabrojanim funkcijama, već se samo radi o namjeri i bojkotu održavanja izbora, a što bi se trebalo pripisati nesposobnosti gradonačelnika Glavića.
Možda se pojavljivanjem nekih novih imena, novih pročelnica u Gradu nije svidjelo zamjeniku gradonačelnika pa je i to jedan od razloga zašto su građani zakinuti za izbore za Vijeća mjesnih odbora koji su bitni za sve mjesne zajednice i naselja grada Požege.

Zasigurno dr.sc. Miličevića opterećuje i činjenica da gradonačelnik Glavić ne namjerava svoj mandat završiti nakon dvije godine i jednog dana, pa je gradonačelnička fotelja sve udaljenija.
Propada tako i plan igrača iz “sjene” da naš Boro odlaskom gradonačelnika Glavića nakon dvije godine i jednog dana on napokon zasjedne u dugo priželjkivanu fotelju gradonačelnika, a da pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti gospođa Maja Petrović postane svojevrsna “zamjenica gradonačelnika” te da u istoj “postavi” iziđu na sljedeće lokalne izbore, Miličević kao kandidat za gradonačelnika, a Petrović kao zamjenica gradonačelnika Grada Požege.
Kako našem Bori plan da postane gradonačelnik Grada Požege 2009. godine nije uspio i kada je “pometen” od protukandidata gospodina Zdravka Ronka u 1. krugu lokalnih izbora, tako čini se neće uspjeti niti sada.

Nesuđena zamjenica gradonačelnika i aktualna pročelnica Petrović, čini se ima većih problema od “snova” o mjestu zamjenice. Snove joj kako neslužbeno doznajemo narušavaju djelatnici USKOK-a svojim prošlotjednim izvidima o njezinom radnom mjestu pročelnice Upravnog odjela koji prije nije postojao, a za čije formiranje je i sama glasovala. Sve je izglednije da se “obećana” fotelja buduće zamjenice gradonačelnika, kao i sadašnje mjesto pročelnice, gospođi Maji Petrović ozbiljno izmiče.

Bilo kako bilo, izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege su na vidiku.
Nekako se ne možemo oteti dojmu da između gradonačelnika i njegovog zamjenika baš ne “cvatu ruže”, no je li u ovom slučaju prigodna ona narodna: “Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju padne”, prepustimo budućim vremenima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika