Tradicionalna “Iššijada” održava se 2. rujna u Ruševu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga građana “Put, istina i život” i ove godine organizirat će svoju sada već tradicionalnu gastro-turističku manifestaciju Iššijadu, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Požeško-slavonske županije i općine Čaglin, u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja župe Ruševu, Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića.

Ista će se održati u Ruševu u subotu 2. rujna. U 13 i 30 sati predviđena je komemoracija z poginule hrvatske branitelje na mjesnom groblju u Ruševu, a u 14 sati je svečano otvaranje Iššijade, na nogometnom igralištu u središtu sela, iza vatrosnog doma. Središnji dio manifestacije je natjecanje u kuhanju išš paprikaša, kotizacija za natjecanje je 15 eura, a ekipa dobije pile, ostalo je na njima. Prijave ekipa moguće su na 0958663251 (Danijel) i 0981824471 (Ivica), a na te brojeve se može nazvati i u slučaju eventualnih pitanja.

Tri najbolje ocijenjena paprikaša dobit će prigodne nagrade, a nagrađena će biti i ekipa s najljepše uređenim stolom. Posjetitelje standardno očekuje bogata ponuda hrane (pilići i patke s ražnja, išš paprikaš) i pića. Za zabavu će biti Premium band.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *