Tradicionalni susret u Gradskoj kući: “Zahvalni na suradnji i svemu što se čini kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad je kao i svake godine aktivno uključen u pomoć pleterničkoj župi, odnosno Svetištu Gospe od Suza, posebice u danima prije i za vrijeme trajanja Devetnice kada Pleternicu i njeno Svetište posjeti velik broj ljudi. Tradicionalno kao i svake godine upriličen je susret sa predvoditeljem misnih slavlja, rektorom svetišta i župnim vikarom – prenosi Grad Pleternica.

– Zahvaljujem našem dominikancu p. Anti Gavriću koji je naš dragi ovogodišnji i gost i propovjednik na divnim riječima koje čujemo svih ovih dana na našem brijegu Gospe od Suza kao i rektoru svetišta Antunu Ćorkoviću i našem vikaru Luki Čačiću na suradnji koju imamo i svemu što čine kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Ćorković je također istaknuo kako je suradnja izvrsna te zahvalio Gradu na svim ovogodišnjim aktivnostima. – Puno toga je učinjeno i zato naš brijeg ima jedan poseban značaj u srcima hodočasnika – navodi.

Ovo je prvi duži posjet patera Gavrića Pleternici. – Iako znam o Devetnici puno i bio sam jednom ovdje, ipak kada je čovjek duže vremena dobije širu sliku ljepote okupljanja i zajedništva tokom ovih devet dana – zaključio je.

Nakon susreta u Gradu organiziran je posjet knjižnici i Muzeju bećarca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)