Treba li Požegi novi pješački most koji bi skratio put srednjoškolcima?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Na popularno zvanom Srednjoškolskom centru u Požegi, nalaze se čak četiri srednje škole i to Poljoprivredno – prehrambena, Tehnička, Ekonomska i Obrtnička.
Većina srednjoškolaca je s područja Požeško – slavonske županije te svakodnevno koriste usluge javnog prijevoza, bilo u vidu vlaka ili autobusa. Kako bi došli do autobusnog ili željezničkog kolodvora, odnosno do srednjoškolskog centra, imaju mogućnost koristiti dvije rute.
Jedna ruta je pješačkom stazom pored vojarne, a druga je šetnicom koja se nalazi iza SPAR Supermarketa.
Bilo koju rutu odabrali, moraju ići preko Orljavskog mosta i moraju prijeći cestu preko pješačkog prijelaza kod starog autobusnog kolodvora i na taj način usporavaju vožnju u kružnom toku odnosno rotoru zbog čega se stvara “čep”.
Kada bi se iza SPARA napravio novi pješački most, odmah do postojećeg koji ima drugu ulogu, novi pješački most bi izbijao do Croduxa i tako bi se znatno skratio put srednjoškolaca od jednog ili drugog kolodvora do njihove škole i obratno, dok s druge strane bi promet jednostavnije funkcionirao i ne bi se stvarali zastoji na kružnim tokovima, govore nam brojni roditelji.
Naravno, uz izgradnju mosta, bilo bi potrebno i ocrtati novi pješački prijelaz, primjerice preko puta trgovine Lidl.
Hoće li vladajući imati sluha za roditelje i njihovu djecu te razmotriti opciju i na taj način riješiti problem u prometu, ali i olakšati srednjoškolcima, ostaje tek za vidjeti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)