Treće mjesto u državi u sportskom plesu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Protekloga su tjedna učenice Gimnazije, Požega sudjelovale na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u sportskom plesu koje se održalo u Poreču u srijedu, 8. veljače 2023. godine.

Učenice Tara Matijević, Lora Ledić, Karla Paukner, Ela Kožić i Hana Ledić na natjecanju su predstavljale našu školu pod mentorstvom profesora Željka Barić-Pilića. U kategoriji umjetničkih i dvoranskih plesova za srednje škole sudjelovalo je šesnaest ekipa među kojima je bila i ekipa naše škole. Djevojke su se predstavile koreografijom Sadako hoće živjeti koju je osmislila učenica Hana Ledić (4. d). Plesom su ispričale inspirativnu priču i poslale snažnu poruku sucima i gledateljima. Natjecanje se održavalo u dvorani Inter Sport u kojoj je vladala prava natjecateljska atmosfera. Nakon što su sve ekipe pokazale svoje koreografije, uslijedilo je proglašenje koje je održano po sistemu proglašavanja od 16. do 1. mjesta prema ocjenama pet stručnih sudaca.

Naša je gimnazija zauzela visoko 3. mjesto što je jedan od najvećih uspjeha koji je Gimnazija postigla na sportskim natjecanjima. Ovo je prvi put da je Gimnazija, Požega sudjelovala na natjecanju u sportskom plesu, a nadamo se da će sudjelovanje postati tradicija te da će nove generacije donijeti još bolje rezultate. Zahvaljujemo ravnateljici škole dr. sc. Vesni Vlašić i profesoru Željku Barić-Piliću što su nam omogućili odlazak i sudjelovanje na ovom natjecanju.

Autorica teksta: Hana Ledić (4. d)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *