Tridesetak djece uči plivati na Bazenima Lipik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Današnjim malim plivačkom treningom započeo je drugi termin Škole plivanja koja se ove godina na Bazenima Lipik odvija u organizaciji Udruge Mladi Lipika. Kako nam je rekao Ognjen Kafka, voditelj Škole, nakon što je u srpanjskom terminu obuku polazilo 65 dječaka i djevojčica, u drugom terminu će vježbati tridesetak djece različitih uzrasta – prenosi Compas.com.hr.

„U srpanjskom terminu smo imali vremenskih (ne)prilika pa je odrađeno oko 80 posto predviđene satnice. Narednih dana najavljen je novi toplinski val i kontinuitet ljetnih vrućina pa se nadam da će ovu grupu zaobići takvi problemi. U sljedeća dva tjedna odradit ćemo 10 termina u trajanju 45 minuta i nadam se da će svi uživati“, rekao nam je Kafka uz kojeg će Školu plivanja voditi još i kineziolozi Borna Ivančić, Bruno Tukara i Filip Kligl – odreda osobe obučene za rad u ovoj i sličnim djelatnostima. 

Na prvom plivačkom treningu djeca su podijeljena u četiri starosne grupe, svaki voditelj je „zadužio“ manju grupu djece, objašnjava Kafka, što dodano olakšava rad i omogućuje veću posvećenost pojedincu. 

„Osim učenja plivanja, glavni cilj ove Škole je druženje, socijalizacija i stjecanje radnih navika, a ako djeca još i proplivaju, nema veće sreće za nas“, zaključio je Kafka te dodao da nakon završenog plivačkog tečaja svi polaznici za uspomenu dobivaju diplome o završenoj Školi plivanja Lipik 2023.

Ovo je treća godina kako se na lipičkim bazenima provodi Škola plivanja, ali prva u organizaciji Udruge Mladi Lipika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *