Tridesetak djece uči plivati na Bazenima Lipik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Današnjim malim plivačkom treningom započeo je drugi termin Škole plivanja koja se ove godina na Bazenima Lipik odvija u organizaciji Udruge Mladi Lipika. Kako nam je rekao Ognjen Kafka, voditelj Škole, nakon što je u srpanjskom terminu obuku polazilo 65 dječaka i djevojčica, u drugom terminu će vježbati tridesetak djece različitih uzrasta – prenosi Compas.com.hr.

„U srpanjskom terminu smo imali vremenskih (ne)prilika pa je odrađeno oko 80 posto predviđene satnice. Narednih dana najavljen je novi toplinski val i kontinuitet ljetnih vrućina pa se nadam da će ovu grupu zaobići takvi problemi. U sljedeća dva tjedna odradit ćemo 10 termina u trajanju 45 minuta i nadam se da će svi uživati“, rekao nam je Kafka uz kojeg će Školu plivanja voditi još i kineziolozi Borna Ivančić, Bruno Tukara i Filip Kligl – odreda osobe obučene za rad u ovoj i sličnim djelatnostima. 

Na prvom plivačkom treningu djeca su podijeljena u četiri starosne grupe, svaki voditelj je „zadužio“ manju grupu djece, objašnjava Kafka, što dodano olakšava rad i omogućuje veću posvećenost pojedincu. 

„Osim učenja plivanja, glavni cilj ove Škole je druženje, socijalizacija i stjecanje radnih navika, a ako djeca još i proplivaju, nema veće sreće za nas“, zaključio je Kafka te dodao da nakon završenog plivačkog tečaja svi polaznici za uspomenu dobivaju diplome o završenoj Školi plivanja Lipik 2023.

Ovo je treća godina kako se na lipičkim bazenima provodi Škola plivanja, ali prva u organizaciji Udruge Mladi Lipika.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)