Trkači AK Požega u velikom broju i sa puno uspjeha sudjelovali na Drugom “Meridiana Slavonica trailu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


BRODSKI STUPNIK – U subotu, 24. lipnja 2023. održan je Drugi “Meridiana Slavonica Trail” – prenosi Požeški športski savez.

Utrka od 20 kilometara kretala je iz Lovčića, odakle se išlo šumskim putem do Vijenca u Brodskom Stupniku, zatim prema Oriovačkom brdu te Planinarskim putem Ćosin mlin – Kasonjski vrh do Planinarskog puta Orljava – Stara Kapela – Izvor Slatina te šumskim putem do Stare Kapele.

Ova utrka savršeno je spojila dva eko-etno sela – Lovčić i Staru Kapelu, sela u kojima živi tek nekoliko stanovnika, gdje nema signala na telefonima i koji odišu mirom, zelenilom i svježim zrakom.

Utrka od 5 kilometara imala je start i cilj u Staroj Kapeli. Rutom se prolazilo pored vidikovaca i odmorišta, te je završavala spuštajući se Križnim putem do centra naselja.

Na ovim utrkama je nastupilo čak osam trkačica i trkača Atletskog kluba Požega sa odličnim rezultatima. Na 20 km Ivana Zelenika osvojila je drugo mjesto u kategoriji žena, David Jelušić treće i Antun Nigović četvrto u kategoriji muškaraca. Nastupio je još i Josip Marić.

Na kraćoj stazi Milka Blažević bila je druga u kategoriji žena, Dinko Zima četvrti u kategoriji muškaraca, a nastupili su još Tanja Paripović i Đuro Inok.

Već idući vikend članovi AK Požega nastupit će na Garčin trailu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *