Tužna vijest – preminuo Antun Smojvir “Rambo”, dugogodišnji igrač Parasana (Golobrdci) i Croatie (Mihaljevci)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

POŽEGA  – Nakon kratke i teške bolesti u 48. godini je jučer preminuo Antun Smojvir, igrač Nogometnog kluba Parasan (Golobrdci). Antun je rođen 04. 05. 1975. u Požegi. Bio je dugogodišnji igrač seniorske momčadi Croatie Mihaljevci, a za taj klub je nastupao punih 11 godina odnosno od 27. 02. 1997. pa sve do 01. 03. 2008. Za vrijeme dok je bio igrač Croatie dobio je nadimak “Rambo” po kojem je bio prepoznatljiv u nogometnim krugovima Požeštine – prenosi Požeški športski savez.

Nakon više od jednog deseteljeća provedenog u bijelom dresu Croatie, Antun prelazi u susjedni Parasan te je od 20. 08. 2008. nosio plavi dres kluba iz Golobrdaca s kojim je u proteklih 15 godina osvojio i dva naslova prvaka. U sezoni 2017./2018. sa svojim suigračima osvojio je naslov prvaka 3. Županijske nogometne lige plasiravši se u 2. ŽNL dok je u sezoni 2021./2022. osvojio naslov prvaka 2. Županijske nogometne lige kada se klub plasirao u 1. ŽNL. 

Posljednji put za svoj Parasan nastupio je 29. 05. 2022., u zadnjem kolu 2. ŽNL, kada je u Golobrdcima gostovala Lipa (Stara Lipa) i kada je rezultatom 2:1 ostvarena pobjeda s kojom je osiguran naslov prvaka 2. ŽNL te se klub nakon 22 godine vratio u 1. ŽNL. Nakon toga se Antun nažalost teško razbolio te nije više nastupao za Parasan u novoj sezoni.  

Iako često nije bio u prvom planu kod trenera koji su ga vodili u njegovoj nogometnoj karijeri zbog toga se “Rambo” nikad nije ljutio i bez problema je s klupe čekao svoju priliku za igru. Bio je tih, skroman, pravi dobri duh svlačionice, redovan na svim klupskim aktivnostima te se na njega uvijek moglo računati jer se znalo da nikad ne propušta niti jedan trening ili utakmicu kako prijateljsku tako i službenu. 

Živio je u požeškoj ulici Đure Basaričeka koja se nalazi u sjevernom dijelu grada prema Mihaljevcima i Golobrdcima te je svojim biciklom redovno dolazio na igralište Grabovac u Mihaljevcima i igralište “Pod selom” u Golobrdcima. 

Sahrana je u četvrtak, 02. ožujka u 13,00 sati na mjesnom groblju u Češljakovcima. 

Počivao u miru Božjem! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *