U 47. godini preminuo glumac Jasmin Telalović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon teške bolesti u Zagrebu je preminuo glumac Jasmin Telalović. Prve kazališne korake napravio je upravo u Gradskom kazalištu Požega kao mladić kojeg je ratni vihor donio u naš grad. Svoj glumački talent iskazao je već u prvoj „ozbiljnijoj” predstavi „Povratak” koju je prema tekstu Srđana Tucića režirao velikan hrvatskog glumišta Krešimir Zidarić, veliki prijatelj požeškog kazališta – prenosi Gradsko kazalište Požega.
Premijera „Povratka” održana je 27. listopada 1996. godine da bi se u svibnju sljedeće godine požeško kazalište uspješno predstavilo na 37. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom u Murteru. Jasminu Telaloviću za ulogu Ive u „Povratku” dodijeljena je tom prilikom nagrada za najbolju mušku ulogu s obrazloženjem: „Glumačkim instinktom, iskazanom strašću i energijom, Jasmin Telalović ostvario je lik Ive uvjerljivom glumačkom kreacijom”.
Te iste 1997. godine Jasmin Telalović upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i započinje svoj zapaženi glumački put, nastupajući na filmu, TV serijama i dakako u kazalištu, a od 2003. godine bio je na stalnom angažmanu u Zagrebačkom kazalištu mladih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *