U Crnoj Gori održan sastanak povodom trilateralne suradnje Kutjevo-Čitluk-Herceg-Novi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Predstavnici gradova Kutjevo iz Hrvatske i Čitluk iz Bosne i Hercegovine borili su se danas u Općini Herceg-Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i suradnicima razgovarali o trilateralnoj regionalnoj suradnji koja bi za rezultat mogla imati jačanje turističkih potencijala ta tri grada, razvoj vinskog turizma i unaprijeđenje vinogradarstva – priopćili su iz Općine Herceg Novi.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Kutjeva, Josip Budimir, u ime predsjednika Općine Čitluk Općinskog vijeća, Predrag Smoljan i stručni savjetnik za planiranje razvoja, Slaven Markota, kao i predsjednik Skupštine općine Herceg-Novi, Ivan Otović, tajnik za turizam, ekonomski razvoj i investicije , Nenad Vitomirović i Emilija Knežević ispred Kancelarije za međunarodnu suradnju.

Sastanak je bio prilika da predstavnici tri grada razgovaraju o mogućnostima unaprijeđenja turističke ponude, s naglaskom na razvoj vinskog turizma, s obzirom na to da su Kutjevo i Čitluk u svojim državama dominantni proizvođači vina i vinskih proizvoda. Herceg-Novi bi, uz ekspertizu i stručnu pomoć partnera, mogao imati i svoje vinograde, te vremenom brendirati i na tržištu plasirati svoj proizvod.

Uz kreiranje i implementaciju zajedničkih projekata, neke od tema razgovora bile su i unaprijeđenje infrastrukture u cilju promocije turističkih potencijala, moguća podrška domaćim lokalnim proizvođačima i razvoju konkurentnosti, te izrada studije razvoja vi nskog turizma u okviru koje bi bile mapirane lokacije pogodne za sadnju vinove loze.

Kako je istaknuto, tijekom narednih mjeseci danas će se uslijediti intenzivna koordinacija i aktivnosti po pitanju kreiranja zajedničkog projekta koji bi bio financiran kroz europske fondove.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)