U Crnoj Gori održan sastanak povodom trilateralne suradnje Kutjevo-Čitluk-Herceg-Novi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Predstavnici gradova Kutjevo iz Hrvatske i Čitluk iz Bosne i Hercegovine borili su se danas u Općini Herceg-Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i suradnicima razgovarali o trilateralnoj regionalnoj suradnji koja bi za rezultat mogla imati jačanje turističkih potencijala ta tri grada, razvoj vinskog turizma i unaprijeđenje vinogradarstva – priopćili su iz Općine Herceg Novi.

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Kutjeva, Josip Budimir, u ime predsjednika Općine Čitluk Općinskog vijeća, Predrag Smoljan i stručni savjetnik za planiranje razvoja, Slaven Markota, kao i predsjednik Skupštine općine Herceg-Novi, Ivan Otović, tajnik za turizam, ekonomski razvoj i investicije , Nenad Vitomirović i Emilija Knežević ispred Kancelarije za međunarodnu suradnju.

Sastanak je bio prilika da predstavnici tri grada razgovaraju o mogućnostima unaprijeđenja turističke ponude, s naglaskom na razvoj vinskog turizma, s obzirom na to da su Kutjevo i Čitluk u svojim državama dominantni proizvođači vina i vinskih proizvoda. Herceg-Novi bi, uz ekspertizu i stručnu pomoć partnera, mogao imati i svoje vinograde, te vremenom brendirati i na tržištu plasirati svoj proizvod.

Uz kreiranje i implementaciju zajedničkih projekata, neke od tema razgovora bile su i unaprijeđenje infrastrukture u cilju promocije turističkih potencijala, moguća podrška domaćim lokalnim proizvođačima i razvoju konkurentnosti, te izrada studije razvoja vi nskog turizma u okviru koje bi bile mapirane lokacije pogodne za sadnju vinove loze.

Kako je istaknuto, tijekom narednih mjeseci danas će se uslijediti intenzivna koordinacija i aktivnosti po pitanju kreiranja zajedničkog projekta koji bi bio financiran kroz europske fondove.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *