U Đačkom domu Požega održan seminar za zdravstvene voditelje, ekonome i kuharice učeničkih domova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Đački dom Požega domaćin je dvodnevnog seminara pod nazivom „Izazovi u radu Učeničkog doma“, namijenjenog za zdravstvene voditelje, ekonome i kuharice učeničkih domova u Republici Hrvatskoj. Teme seminara koje će sudionici imati priliku čuti biti će: Primjena HACCP sustava u praksi, Prehrana i rizična ponašanja u dobi adolescencije, Kreiranje domskog jelovnika, Lokalna hrana s OPG-ova na tanjuru bolnica, vrtića i škola, Prva pomoć je „Akcija-reakcija“, te Prehrambene navike i njihov utjecaj na zdravlje – prenosi Požeško-slavonska županija.

Sve okupljene pozdravio je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha koji je istaknuo važnost seminara za požeški Đački dom. „U ovakvim uvjetima i s timom ljudi koji rade sa mnom čast mi je i zadovoljstvo danas biti ravnatelj požeškog Đačkog doma. Osnivač našega Doma je Županija, a da nismo imali njihovu potporu pri našoj viziji, danas sigurno ne bi imali ovakve standarde. Bez obzira koliko mi bili vrijedni i htjeli raditi, bez financijskih sredstava ne može se ništa.“ – rekao je ravnatelj.

„Smatram da našim sudionicima imamo što pokazati, da možemo biti dobri domaćini na jednoj visokoj razini. Svi domovi su specifični po kapacitetu, danas je važna komunikacija i suradnja. Puno puta se naši kuhari, ekonomi i zdravstveni voditelji moraju snalaziti, a upravo ovi seminari jako su korisni, pogotovo u razmjeni informacija.“ – istaknuo je ravnatelj Matuha.

„Drago mi je da je danas naš Đački dom u Požegi domaćin ovog seminara koji je okupio predstavnike učeničkih domova iz cijele Hrvatske. Nadam se da će zaključci sa ovog seminara oplemeniti i obogatiti rad učeničkih domova. Teme su atraktivne, ovaj puta obuhvaćeni ne samo smještaj, nego i kuhari, dakle i prehrana u učeničkim domovima. Vjerujem da će standardi koji su nam dani biti zadovoljeni i da će i prehrana biti unaprijeđena.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić ovom prigodom iskazala je zadovoljstvo što je u Požeško-slavonsku županiju pristiglo 80 sudionika seminara svih učeničkih domova u Republici Hrvatskoj.

„Ono što nas veseli je da Đački dom kontinuirano radi na napretku svih znanja i iskustava u svom radu. Posebno smo zadovoljni što je veći dio tema orijentiran na prehranu, a znamo da nas u Županiji od idućeg tjedna očekuje program besplatne prehrane za sve učenike pa ćemo iskustva sa ovih predavanja svakako upotrijebiti i u našim osnovnim školama.“ – istaknula je pročelnica Bajić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *