U Dervišagi novi most blokirao granje, pa je rijeka odnijela pristupnu cestu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dame i gospodo, dobro došli u Požeško-slavonsku županiju, točnije u prigradsko naselje grada Požege, Dervišagu. Nakon nekoliko naših prozivanja, a potom i pozitivne odluke gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića da se ide u rušenje opasnog i polusrušenog drvenog mosta koji je predstavljao samo opasnost za pješake i vozače i da se sagradi novi, dolazimo do novih problema s novim mostom. Naime, bivši gradonačelnici nisu imali sluha za mještane Dervišage, čak niti bivši gradonačelnik Darko Puljašić, inače mještanin Dervišage. Na sreću, sluha je imao aktualni gradonačelnik Glavić, no je li izbor izvođača bio dobar, morat će procijeniti struka.

Na današnji poziv mještana Dervišage, mogli smo se samo čuditi onome što se dogodilo jer nije da se često može vidjeti uživo ili na lokalnim i nacionalnim portalima vijest da se zbog novoizgrađenog mosta izgubila pristupna cesta. Pitanje je, je li most dobro napravljen kad su grane i drveće zapeli za njega i tako onemogućili protok rijeke dalje svojim koritom. Kako rijeka nije mogla kroz granje i drveće, izišla je iz korita i tako je “odnijela” pristupnu cestu zbog čega se automobilom novom mostu više ne može prići.

Kako nam kaže jedan mještanin Dervišage: ” Napokon su mještani Dervišage dobili most ,ali nakon prvih malo većih padalina odnesena je pristupna cesta tako da se automobilom ne može prijeći. Izvođač radova je ostavio podšalovan most pa je granje i drveće prepriječilo protok vode ispod mosta pa je voda išla oko mosta i odnijela put, pa na nažalost opet stanovnici Dervišage ne mogu preko mosta.”
Podsjetimo, Grad Požega slavodobitno je objavio da će izgradnja mosta na rijeci Orljavi u Ulici Matije Gupca u Dervišagi koštati 1.346.267,08 kuna s PDV-om, a izvodi ih tvrtka Promet građenje.
Zašto je Promet građenje najdraža tvrtka aktualne gradske vlasti i koliko su poslova i u kojim iznosima dobili od gradonačelnika Glavića pisat ćemo ubrzo.
Ovdje bi investitor trebao provjeriti i odgovornost nadzora. Kako je moguće da su s jedne strane mosta željezne šine uklonjene a s druge ostavljene. Je li ih izvođač zaboravio ukloniti?
Kako se može vidjeti i na fotografijama, upravo se na te željezne šine skupljalo granje i drveće zbog čega je i došlo do onemogućenja protoka vode.
Sada se jedino pitamo tko će sanirati nastalu štetu i s čijim novcima?
Vjerojatno kao i inače, našim novcem, novcem poreznih obveznika!
Tko je kriv?
Pa vjerojatno padaline i rijeka, nikako nadzor, investitor i izvođač.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *