U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” Tečaj za instruktore završio 27. naraštaj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 1. veljače 2024. godine u Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” funkcionalnu izobrazbu završio je 27. naraštaj Tečaja za instruktore – prenosi OSRH.

Povodom završetka Tečaja za instruktore održana je svečanost na kojoj je zapovjednik Dočasničke škole brigadir Ivica Pejaković polaznicima uručio potvrde o uspješnom završetku tečaja i značke instruktora.

Svečanosti su nazočili i prvi dočasnik Dočasničke škole časnički namjesnik Damir Bakunić te načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Miroslav Raštegorac.

Tečaj za instruktore održan je od 15. siječnja do 1. veljače 2024. godine. Tečaj je uspješno završilo petnaest polaznika, od toga dva strana polaznika – pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga i pripadnik vojske Crne Gore.

Tijekom izobrazbe primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Tečaj za instruktore namijenjen dočasnicima kandidatima za ustrojbena mjesta instruktora ili s postavljenjima na ista. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke/izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja, nadziranja i savjetovanja vojnika i nižih dočasnika u procesu obuke.

Foto: HVU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)