U Glazbenoj školi Požega obilježen Dan mimoza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Glazbenoj školi Požega 19. siječnja 2023. godine obilježen je Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice – Dan mimoza, dok će se tjedan prevencije raka vrata maternice obilježiti u tjednu od 16. do 22. siječnja 2023. godine – Europski tjedan prevencije raka vrata maternice obilježava se svake godine u trećem tjednu siječnja.

Dan mimoza u Glazbenoj školi Požega obilježen je tijekom velikog odmora te predavanjem u Plavoj dvorani u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
Studentice 6. godine medicine informirale su učenike i učenice o kvalitetnim i stručnim izvorima informacija o spolnom zdravlju i načinima sprječavanja raka vrata maternice te su bile na raspolaganju za daljnja pitanja i nedoumice o temama važnim za zdravlje.

U Republici Hrvatskoj je za sve zainteresirane učenike/ce završnog razreda osnovne škole omogućeno besplatno cijepljenje protiv HPV-a. Osim spomenutih, cijepljenje je besplatno i za učenike/ce srednjih škola, te su otvoreni i mini punktovi pri školskoj ambulanti, za sve zainteresirane do 25. godine života. Spomenutu populaciju cjepi specijalist školske medicine nadležan za školu koju učenik pohađa te mu se svi zainteresirani učenici i roditelji mogu obratiti za dodatne informacije

Poveznica na web stranicu Neću rak: https://necurak.hzjz.hr/cesta-pitanja/
Poveznica na web stranicu i aplikaciju Spolno zdravlje: https://spolnozdravlje.hr/
Brošura: Što svaka žena treba znati o raku vrata maternice https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2019/01/Brosura-rak-maternice.pdf

Kontakt Službe za školsku medicinu vezano uz cijepljenje protiv HPV-a: [email protected]; 034/311 568 (574)

Izvor: Pozega.hr/Glazbena škola Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *