U Interpretacijskom centru Terra Panonica predstavljena dva nova projekta za mlade

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Udruga Društvo naša djeca Pleternica i Udruga Mladi za mlade Pleternice danas su u Interpretacijskom centru Terra Panonica predstavili projekte “Na mladima svijet ostaje” i #mladistart, a početnoj konferenciji projekata prisustvovali su zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffman, predsjednica Hrvatskog ženskog društva Doroteja Valenta, predstavnik Nogometnog kluba Slavija Ante Jozić te predsjednica Udruge Mladi za mlade Iva Glibo.

Nositelji projekata Udruga Društvo naša djeca i Udruga Mladi za mlade Pleternice danas su predstavili projekte ukupne vrijednosti 175 tisuća kuna koji su financirani iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Mladi za mlade Pleternice kao nositelj projekta #mladistart zajedno sa partnerima Gradom Pleternicom i Požeško-slavonskom županijom provodi projekt kojemu je cilj osnaživanje mladih iz ruralnog područja, podizanje kvalitete života, poticanje poduzetništva, razvoj ruralne sredine te zadržavanje mladih u lokalnoj sredini, a vrijednost projekta iznosi 100 tisuća kuna.

Udruga Društvo naša djeca Pleternica kao nositelj projekta „Na mladima svijet ostaje“ zajedno sa partnerima Hrvatsko žensko društvo, Udruga Mladi za mlade Pleternice, Javna ustanova Pleternica, Nogometni klub Slavija, Udruga Graničar Zagrađe provodi projekt kojemu je cilj poticanje mladih na društveni i aktivniji način života, povezivanje generacija, učenje o tradiciji i kulturi svoga kraja, poticanje održivosti sela kroz ruralni turizam, poljoprivredne zanate te oživljavanje starih zanata, ukupne vrijednosti 75 tisuća kuna.

Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić rekao je kako su mladi u Pleternici uvijek imali svoje mjesto, svog partnera u Gradu te da je upravo tako i kroz ova dva projekta. „Hvala vam na svim aktivnostima koje provodite, posebice na oživljavanju običaja i tradicije.” – rekao je Katić.

Čestitke na projektima koji značajno obogaćuju društveni život te daju priliku mladima da steknu nove vještine i iskustva i još aktivnije se uključe u društveni život i razvoj zajednice uputio je i zamjenik županice Ferdinad Troha. „Nadam se da ćete i dalje raditi na ovakvim projektima koji unapređuju kvalitetu života.“ – rekao je Troha.

Izvor: PSŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *