U kafićima više nitko ne naručuje Coca-Colu, a u trgovinama ju je i sve teže kupiti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Primjetan je pojačan zazor od Coca-Colinih i drugih gaziranih pića u restoranima i kafićima nakon pojave trovanja pićima iz asortimana te tvrtke, kaže za Hinu predsjednica udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore (HGK) Jelena Tabak – prenosi SiB.hr.

Udruženje ugostitelja HGK dijeli mišljenje da je u vezi s trovanjem najvažnije da ne bude još slučajeva ni opasnosti po ljudsko zdravlje, a svakako je primjetno da postoji odmak od potražnje za Coca-Colinim pićima u ugostiteljstvu, kaže Tabak, i sama ugostiteljica i restoraterka.

“Ono što znamo je da, otkako su trovanja potvrđena, nitko više ne pije Coca-Colu i njezine proizvode, a postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića”, dodaje. Slično nam potvrđuje i nekoliko kononbara u osječkim kafićima.

Kada je riječ o udjelu tih pića u poslovanju, za kafiće ne iznosi procjene, a za restorane Tabak kaže da je taj udjel do pet posto u prihodima.

Smatra da će situaciju sa smanjenom potražnjom za gaziranim pićima biti lakše izgurati restoranima, jer kod njih veći dio u ponudi čine hrana i vino, a da će teže biti kafićima, disko klubovima i noćnim barovima, jer se gazirana pića piju samostalno, ali se rabe i za koktele i miješana pića.

Konzum je u potpunosti iz svog asortimana izbacio sve proizvode Coca-Cole, a i ostale trgovine, kiosci, pekare slijede taj primjer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)