U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana 10. „Šokačka rapsodija“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Više od stotinu tamburaša „Šokačke rapsodije“ ponovno je ispunilo veliku koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, a između ostalih, ovogodišnjem susretu s bogatom kulturnom tradicijom Slavonije, Baranje i Srijema prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Ukupno 125 tamburaških virtuoza i njihovi gosti: Amira Medunjanin, Vlatka Kopić-Tena, Dino Jelusić i Mirko Švenda-Žiga, brojnoj publici pripremili su nezaboravnu tamburašku večer. Koncert je započeo pjesmom „Slavonijo, najljepša zemlja si ti“, a završio s „Kad tambure zašute“, spletom pjesama u sjećanje na legendarnog Stipu Bogutovca.

Više od stotinu glazbeno obrazovanih tamburaša izvelo je rapsodiju nekih od najljepših slavonskih tamburaških pjesama, a ljubitelji tamburice uživali su u koncertnoj glazbi domaćih i inozemnih autora, sevdahu, glazbi Međimurja, kao i u tamburaškoj izvedbi jedne od najslušanijih rock-pjesama svih vremena.

Puna dva sata publika je imala priliku uživati u izvedbama orkestra i gostiju koji su i za ovogodišnji koncert imali višemjesečne pripreme, a kako bi 125 tamburaša zvučalo kao jedno pobrinuli su se slavonski dirigenti Damir Butković i Marko Sesar, kojima se i ove godine priključio Alan Bjelinski.

Jedni od najboljih hrvatskih tamburaša sinoć su pokazali svoju veliku ljubav prema tradicijskom instrumentu, ali i vjeru u to da je tamburi mjesto na hrvatskoj suvremenoj glazbenoj sceni, a pristigli su iz Subotice, Srijemske Mitrovice, Županje, Osijeka, Đakova, Semeljaca, Požege, Slavonskog Broda, Vrbovca, Varaždina i drugih mjesta, sve do Brinja, a uz njih je tradicionalno kao i svake godine do sada pristiglo i gotovo dvije stotine folkloraša iz četiriju slavonskih županija.

Tekst i foto: PSŽ / Šokačka rapsodija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *