U Kutjevo ide 3.700 eura HEP donacija za 2024. godinu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Između 764 prijavljenih projekata Hrvatska elektroprivreda d.d. natječaju za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u 2024. godini Svjetlo na zajedničkom putu odabrala je za sufinanciranje 196 projekata među kojima su dva projekta s područja Grada Kutjeva ˝Travnjak za pčele˝ i ˝300. godina kapelice sv. Ane u Grabarju ˝.  Projekti su uspješno osmišljeni i prijavljeni u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Kutjeva – prenosi portal Kutjevački.hr.

Pčelarska udruga Sladun dobila je sredstva za projekt „Travnjak za pčele“ u iznosu 1.900,00 eura. Velike klimatske promjene izazvale su pad broja pčela širom svijeta. PU Sladun osnovana je s ciljem očuvanja pčelarskog sektora, stoga planira stvarati cvjetne oaze za pčele na području Grada Kutjeva koje će biti označene znakovima te se neće u periodu cvatnje kositi. Projektom se uređuje medonosne travnjake poljskog i divljeg cvijeća i trava za pčelinju pašu bogatom peludom i nektarom. Uređena površina se označava znakovima „Travnjak za pčele“ gdje cvate veoma važna hrana za pčele i ostale oprašivače od svibnja do listopada. Pčelari poručuju kako su pčele potrebne za oprašivanje biljka i usjeva, uključujući i veliki dio hrane koju jedemo, u ljudskom je interesu da se pobrinemo za njihov opstanak.

Muška pjevačka skupina Grabarčani dobila je sredstva za projekt „300. godina kapelice sv. Ane u Grabarju“ u iznosu od 1.800,00 eura. Ovim projektom će se svečano obilježiti 300. godina kapelice sv. Ana u Grabarju. Zajedničkom slogom kapelica sv. Ane živi i postoji još i danas, 300 godina nalazi se na istom mjestu, gdje brojni seljani nalaze utočište u njoj. Na samoj proslavi koja će se održati u srpnju 2024. godine biti će svečana procesija KUD-ova, zatim Euharistijsko slavlje u kapeli sv. Ane te nakon toga održati će se nastup na kojemu će sudjelovati nekoliko KUD-ova iz obližnjih mjesta.

Rezultate natječaja donacija možete pogledati na idućem linku:

Rezultate natječaja donacija možete pogledati na idućem linku:

https://www.hep.hr/UserDocsImages/dokumenti/donacije/Donacije_rezultati_2024.pdf
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *