U Kutjevo stiglo veliko priznanje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zahvaljujući učenicama Klari, Ljubici, Eni i Magdaleni i njihovoj kreativnosti i osjećaju za drugoga, u Kutjevo je i u našu Osnovnu školu Zdenka Turkovića stigla godišnja nagrada koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Povodom Međunarodnog dana djece koji se obilježava svake godine 20. studenog, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dodjeljuje nagradu za životno djelo i godišnju nagradu za promicanje prava djece. Godišnju nagradu ove godine Ministarstvo je na prijedlog saborskog povjerenstva koje je vrednovalo prijave kandidata dodijelilo našim, sada već bivšim učenicama, Klari Malčić, Eni Mikel, Ljubici Marković i Magdaleni Grgić. Oni koji su tijekom protekle školske godine pratili stranice škole, znat će čime su djevojke zaslužile ovo veliko priznanje. One su, naime, izradile slikovnicu kojom promiču prava romske djece, ali i jednakost svih ljudi i pravo na uspjeh.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja održala se 21. 11. 2022. u  Velikoj Gorici, a nagrade je učenicama podijelio sam ministar g. Marin Piletić u nazočnosti djelatnika Ministarstva i velikogoričkog gradonačelnika g. Krešimira Ačkara te drugih uzvanika. Bila je čast i ponos biti na ovom događaju.
Sam događaj popraćen je i medijski pa su djevojke imale priliku dati izjave i novinarima HTV-a i Nove TV te se pojaviti  u središnjim dnevnicima ovih televizijskih kuća.

Bravo djevojke! Neka vaš rad bude poticaj i drugim učenicima naše škole da se aktivnije uključuju u život zajednice i promišljaju o tome kako svoje mjesto učiniti ljepšim za život i kako oko sebe u ovim negativnim vremenima širiti pozitivnu energiju i osjećaj za drugoga.
Tekst i foto: Milorad Bandalo, dipl. teol. / Kutjevački.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *