U Lipiku predstavljeni programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Domu hrvatskih veterana u Lipiku 4. travnja održano je predstavljanje Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te programima i projektima Ministarstva hrvatskih branitelja – prenosi Compas.

Događaj je otvorio Miroslav Vacek, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pakrac-Lipik, uz sudjelovanje Joze Katića, voditelja Područnog odjela Požega Ministarstva hrvatskih branitelja, Miroslava Bagarića, voditelja Odsjeka za hrvatske branitelje Požeško-slavonske županije, Ivanu Feltrin, djelatnicu Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu te Svjetlanu Mišor Čulina, socijalnu radnicu Doma hrvatskih veterana.

Kako je rečeno, kroz ovu tribinu željelo se upoznati što veći broj korisnika DHV-a, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji s tumačenjima vezanih za primjenu Zakona. Tako je bilo govora o mirovinskim i ostalim pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, s naglaskom da status hrvatskih branitelja mogu ostvariti i pripadnici odreda narodne zaštite.

Na tribini koja je pobudila zanimanje govoreno je i o roku za ostvarivanje statusa hrvatskoga branitelja za sve sudionike Domovinskog rata koji taj status nisu uspjeli do sada ostvariti, povećanju najnižih  mirovina, pravu na starosnu mirovinu i ostalim relevantnim temama. Također, bilo je govora o koordinatorima za branitelje u bolničkom sustavu, kao i o nedavno otvorenom uredu Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Pakracu koji je otvoren svakog radnog dana od 9 do 12 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)