U Mihaljevcima održane tradicionalne “Zlatne grive Zlatne doline”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U požeškom prigradskom naselju Mihaljevcima održana je tradicionalna priredba „Zlatne grive Zlatne doline – Mihaljevci 2022.” U sklopu spomenute priredbe održana je 18. revijalna utakmica u vožnji zaprega i 14. izložba konja, čiji je organizator Konjogojstvena udruga „Vallis Aurea” iz Požege.
U Mihaljevce su došli i brojni gosti, među kojima predstavnici više konjogojskih udruga iz Slavonije i sjeverne Hrvatske, predsjednik Saveza hladnokrvnih konja RH Miško Šklempe, načelnik Sektora za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede dr.sc. Mato Čačić i zamjenik gradonačelnika Požege, dr.sc. Borislav Miličević koji je i otvorio manifestaciju – prenosi Grad Požega.

– Pozdravljam vas u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i Grada Požege koji će i ubuduće podupirati rad Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega i davati podršku ovoj manifestaciji. U Slavoniji kažu kako se uz konja vojevalo i ljubovalo, rađalo i umiralo, no konjogojstvo se prenosilo s generacije na generaciju – tome svjedočimo i ove godine. Otvaranje ove 14. Izložbe konja i 18. Revijalne utakmice u vožnji zaprega “Zlatne grive Zlatne doline” 2022. godine, iskazuje mi nadu kako ćemo se vidjeti i ove godine. – poručio je Miličević.

Nakon izložbe i ocjenjivanja konja, uslijedila je dodjela nagrada pobjednicima te izbor najljepše svatovske zaprege, utakmica preciznosti, utakmica brzine, natjecanje u jahanju, natjecanje u vuči klade s jednim konjem i parom konja te proglašenje pobjednika svih kategorija natjecanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *