U Pakracu otvoren ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prilikom posjete Gradu Pakracu ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji je gradonačelnice Anamarije Blažević posjetio nedavno otvoreni ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu te je tom prilikom naglasio važnost rada ovog ureda za sve branitelje ovog kraja i članove njihovih obitelji kako bi im na taj način pružili potrebnu pravnu, socijalnu i psihološku pomoći – prenosi Grad Pakrac.

U traganju za najučinkovitijim mogućnostima pružanja odgovarajuće pomoći, još 1995. godine započeo je razvoj mreže Centara za psihosocijalnu pomoć. Od tada do danas, ustrojena je mreža u kojoj je ukupno 21 Centar za psihosocijalnu pomoć, u svim županijama RH.

Ministar Medved naglasio je važnost ovog projekta i dostupnost kako županijskih centara tako i ovog ureda u Pakracu svim braniteljima kako bi informirali i pružili psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na ovom području koji su u potrebi (pravna, socijalna, psihološka pomoć, informiranje vezano za mogućnosti daljnjeg školovanja, zapošljavanja i sl.) i na taj način omogućili njihovu učinkovitu psihosocijalnu integraciju.

Kako bi bili proaktivni u ostvarenju tog cilja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, uz već postojeće letke, tiskati i brošure te izraditi promotivne video filmove koji će sadržavati sve relevantne informacije i kontakte područnih ureda kojima se mogu obratiti, a u planu su i redovna stručna predavanja i prezentacije.

Pozivaju se također svi hrvatski branitelji na besplatne sistematske preglede koji traju samo jedan dan kako bi vidjeli svoje zdravstveno stanje te po potrebi i prevenirali moguće opasnije zdravstvene tegobe.

Ured je otvoren svaki radni dan od 9:00h do 12:00h, a sve potrebne informacije možete dobiti i na broj telefona: 034/550-645 / Ivana Feltrin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)