U Pakracu otvoreno 26. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pakrac je danas domaćin 26. Športskog natjecanja invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije čiji je organizator Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Pakrac, a čije je otvorenje danas upriličeno u gradskoj vijećnici kurije Janković – prenosi Pakrački list.

Iako vremenske prilike nisu naklonjene, oko stotinjak sudionika iz tri podružnice; Pakraca, Lipika i Požege, natjecat će se u raznim disciplinama, a one koje zbog kiše ipak ne budu mogli odraditi, organizirat će se naknadno, istaknuo je Stipan Grgić, predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije, izrazivši zadovoljstvo što su se branitelji nakon dvije godine epidemiološke pauze ponovo okupili kako bi, i ona ovim događanjima, dostojno predstavljali naše gradove i Županiju, ali i obnavljali sjećanja i vrijednosti Domovinskog rata.

Sportskog uspjeha, ali prvenstveno kvalitetnog druženja i razmjenu mišljenja mimo službenih okupljanja, poželjeli su im i Vinko Kasana, lipički gradonačelnik, te Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, ističući važnost i svrhu braniteljskih udruga koje brinu o članovima te ne dozvoljavaju da se zaborave čast, ponos i žrtva branitelja u Domovinskom ratu.

Natjecanje je otvorila županica Antonija Jozić istaknuvši važnost ovakvih okupljanja kako bi i s ovog mjesta još jednom ponovili da se ne zaborave ratne godine kako bi s istinskim vrijednostima i dalje gradili hrvatsku državu. Svima njima na kraju otvorenja prigodne riječi i molitvu uputio je pakrački župnik Jozo Zorić.
Uoči sportskog dijela događaja, delegacija sudionika i uzvanika iz Pakraca, Lipika te Požege, posjetila je spomen obilježje poginulim braniteljima na gradskom trgu te odala počast uz paljenje lampiona i polaganje vijenca.

U sklopu programa natjecanja za sve zainteresirane bit će održana i projekcija dokumentarnog filma Stipe Majića „Bogdanovci između zvijezda“ prema priči Vinka Žanića u gradskoj vijećnici kurije Janković.

Proglašenje pobjednika i podjela priznanja zakazano je tijekom popodnevnih sati, a najbolji sudionici predstavljat će županiju na državnom natjecanju koje će ove godine biti održano u Virovitici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *